Positivisme Nimmer Dor genuanceerd

Foto:

LAAG-SOEREN – De gemeente Rheden heeft op 8 oktober laten weten dat de inzendtermijn voor zienswijzen over het bestemmingsplan Laag-Soeren Oost, inclusief Nimmer Dor is verstreken. Het merendeel van de indieners zou positief gestemd zijn, maar dat wordt een dag na publicatie vanuit het dorp zelf genuanceerd.

Op de website van Soerens Belang is te lezen dat er een zienswijze met positieve strekking is ingestuurd, maar er worden wel een zestal punten aandachtspunten aangedragen voor de definitieve besluitvorming. Bob Bouhuijs van Stichting NimmerdorNee reageerde desgevraagd op de publicatie op Rheden Nieuws van 9 oktober jl (zie: 19-zienswijzen-Laag-Soeren-Oost-Nimmer-Dor).
Raad van State
“De gemeente heeft grote steken laten vallen in de voorbereiding van de bestemmingsplanprocedure. Er zou een steenuilenmanagementplan worden ontwikkeld, zodat het foerageergebied van de steenuilen zou worden gecompenseerd. Als dit was ontwikkeld, was het natuurlijk nog de vraag geweest of dit het voortbestaan van de steenuilenpopulatie had gewaarborgd. Nu is echter duidelijk dat het bestemmingsplan de juridische toetsing niet zal kunnen doorstaan. Ik kan me moeilijk anders voorstellen dan dat de Raad van State de planvorming, op zijn minst voorlopig, zal dwarsbomen”, aldus Bouhuijs in zijn reactie.
nimmer-dor-2
Belangen behartigen 
Bouhuijs begrijpt dat veel inwoners een positieve zienswijze hebben ingediend:  “In het licht van een oproep van Soerens Belang is het wel begrijpelijk om dit te doen. Als tegenstanders van het plan staan we kritisch tegenover deze oproep, temeer omdat we vinden dat een vereniging die de belangen van alle Soerenaren pretendeert te behartigen, niet zomaar de kritiek op het plan terzijde kan schuiven. Hier komt nog bij dat het bestuur van Soerens Belang zelf enkele maanden terug tijdens een raadszitting een veel kritischer inspraakreactie heeft uitgesproken.” 
“Uitbreiden onverstandig” 
De argumenten die de voorstanders aandragen – het voortbestaan van de school, het verenigingsleven en het bouwen voor de jongeren en oud-Soerenaren – zijn volgens Bouhuijs oud en al lang weerlegd. “Nog onafhankelijk van de steenuilenkwestie, is het niet verstandig om tamelijk grootschalig uit te breiden in een gebied waar het aantal huishoudens op de langere termijn waarschijnlijk zal afnemen en momenteel evenmin vraag is naar de bijna 70 geplande woningen.”
Lees ook:
U kunt reageren op dit onderwerp: via mail: [email protected] of via Facebook: www.facebook.com/RhedenPolitiek
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen