Duizenden citrofielen bij elkaar tijdens 16e ICCCR in De Steeg

DE STEEG – Op het landgoed Middachten werd er van 11 tot en met 14 augustus de vierjaarlijkse happening ICCCR, de Internationale Citroen Car Club Rally. Nu al voor de 16e keer en voor de 2e keer in Nederland (Flevohof 1989)

In de omgeving van De Steeg kan het niemand ontgaan zijn dat de ICCCR neergestreken was op Middachten. In de wijde omtrek kwam je auto’s uit allerlei landen tegen en was het leuk binnenrijden in het dorp. Vanaf Dieren en Doesburg komend via de A 348 kon men de tentenkampen zien. Bij de Boecop in De Steeg had men een terras ingericht om naar de vele passerende voertuigen te kijken en hierbij een passend programma bedacht.

De Middachtenallee was tussen De Steeg en Ellecom hermetisch afgesloten voor doorgaand verkeer, behalve voor de lijnbus en fietsers. Een aantal verkeersregelaars gaf aanwijzingen aan de mensen die per auto kwamen. Die werden naar de immense parkeerterreinen verwezen die waren gemaakt in de weiden tussen de weg en het spoor.

Op een van de evenemententerreinen, slechts toegankelijk op vertoon van een dagkaart, was er van alles te zien, te horen en te beleven. Zo was er een deel ingericht met hulpverleningsvoertuigen: ambulances, brandweerauto’s en een takelwagen. Nu en dan ging er een van deze voertuigen rijden.

Langs een markt van verkopers van allerhande onderdelen kwam men bij een SOS garage terecht. Een tent waarin maar liefst drie bruggen waren voor de noodzakelijkste reparaties aan de auto’s. Met zoveel oude auto’s kon er nog wel eens iets misgaan en werd de reparatie kosteloos uitgevoerd. Onderdelen en dergelijke. diende men wel te betalen.

Ook in dit deel van het terrein stonden er auto’s bij die eerst opgebouwd en dan opgeknapt dienden te worden. Het was roest, heel veel roest wat er te zien was. Toch heeft dat ook wel ’z’n charme om te zien, zo’n oude wagen bijna verveloos en onderdelen missend. De handelaar had er dan wel bijgeschreven: voor de doorzetter. Er waren vele onderdelen te koop en zo af en toe zag je mensen daar ook mee sjouwen zoals met een paneel of deur.

In de grote tent was een museum ingericht en daarnaast stond een enorme muziektent waar op gezette tijden bands speelden.

Weer buiten kwam men bij de horeca terecht. Veel kraampjes en standjes waar men terecht kon voor een natje en een droogje. speciaal voor de kinderen waren er poffertjes en een suikerspin te koop. De ijsboer uit Borculo had ook groots uitgepakt, met meerdere verkoopeenheden en een flink terras.

Van allerlei pluimage kwam je tegen tijdens dit festijn, uit alle hoeken van de wereld. Het was leuk om daar op een terrasje te zitten en te genieten van al wat langs kwam zoals de hondenkar. Bij een van de voertuigen kon het publiek zich uitleven met krijtjes. Hier werd dan ook driftig gebruik van gemaakt.

Een deel van het landgoed was gratis toegankelijk voor het publiek. Ook weer vele voertuigen, verkoopstands, maar ook een heus foodcourt. Een soort van rond plein met langs de randen de zogenaamde food trucks. Bijna allemaal citroen busjes die waren omgebouwd tot van alles en nog wat, maar van waaruit wel voedsel en drank werd verkocht. Er hing een zeer relaxte sfeer. Leuk was de karaktituur tekenaar, compleet met alpino pet en Franstalig.

Een aantal citroenclubs had zich verzameld op het terrein waar ook een soort dagmarkt werd gehouden. Van Belgische spekken tot hoeden, schilderwerkjes en van alles en nog wat te koop was.

Het was een leuk evenement om te bezoeken, zelfs als je helemaal niets met auto’s hebt. Je kwam ogen te kort en één middag was dan ook onvoldoende om alles gezien te hebben.

Kijk voor eerdere berichten over de ICCCR 2016 op:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen