Lintjesregen 2019 gemeente Rheden, allemaal gefeliciteerd!

Foto: rheden.nieuws.nl

GEMEENTE RHEDEN – Tijdens de traditionele ‘Lintjesregen‘ bij gelegenheid van Koningsdag 2019 reikte burgemeester Carol van Eert op vrijdag 26 april 2019 de volgende Koninklijke onderscheidingen uit.

De heer J.W.M. Jansen: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De onderscheiding werd uitgereikt in de Dorpskerk, De Friedhof 6 in Ellecom.

De heer Jansen heeft zich al decennia lang op vele gebieden ingezet voor de gemeenschap. Zijn inzet voor de RK Parochie Sint Eusebius in Arnhem is onuitputtelijk. Daarnaast is hij sinds 1981 tot heden vooral vanuit zijn sociale bewogenheid in veel functies betrokken bij de afdeling Rheden-Rozendaal van het CDA. Hij begon als bestuurslid en werd in 1986 voorzitter van de afdeling. Hij was 12 jaar raadslid en 10 jaar wethouder in de gemeente Rheden. Ook heeft de heer Jansen jarenlang als voorzitter de Stichting Behoud Dorpskerk Ellecom geleid en met steun van vele anderen gezorgd voor de instandhouding van de fraaie Dorpskerk. Sinds 2013 maakt hij deel uit van het Bestuur van de Stichting Vrienden van de Oude Plataan en sinds 1 januari 2016 als voorzitter. In 2010 (tot heden) trad hij als afgevaardigde van het Parochiebestuur van de RK Emmaüskerk en als penningmeester toe tot de Raad van Kerken. De heer Jansen zet zich al jaren belangeloos in voor de cultuurhistorie in de gemeenten Rheden en Rozendaal, de laatste jaren als voorzitter van de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal. Sinds 2010 is hij bestuurslid van de Stichting Apeldoorns Kanaal en dat doet hij met veel enthousiasme, gedrevenheid en toewijding.

De heer Jansen woont in Ellecom.

Kijk voor meer foto’s op: https://rheden.nieuws.nl/fotos/139682/de-heer-j-w-m-jansen-lid-in-de-orde-van-oranje-nassau/

Mevrouw E.M.L. Dam – Jansen: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De onderscheiding werd uitgereikt in Zalencentrum Theothorne, Callunaplein 77 in Dieren.

Mevrouw Dam-Jansen zet zich al 36 jaar in als vrijwilligster bij de Telefooncirkels. Zij is al meer dan 25 jaar de coördinator van de Telefooncirkels Rheden en voorzitter van de stuurgroep. Zij zorgt er met veel aandacht en compassie voor dat het de deelnemers en vrijwilligers aan niets ontbreekt om deel te blijven nemen aan de Telefooncirkels Rheden. Daarnaast was zij 6 jaar lang secretaris en verzorgde zij de ledenadministratie van de Plattelandsvrouwen, tegenwoordig Vrouwen van Nu. Sinds 2018 is zij secretaris en lid van de stuurgroep Bridgeclub De Harmonie in Laag-Soeren. In het verleden heeft zij 22 jaar lang bewoners blij gemaakt met haar kappersdiensten bij verpleeghuis Gelders Hof. Ook was zij collectant voor het Reumafonds en tegenwoordig is zij nog collectant voor het MS Fonds. Mevrouw Dam-Jansen zit sinds 2007 in de klantenpanel Coöp-Ledenraad.

Mevrouw Dam-Jansen woont in Dieren.

Kijk voor meer foto’s op: https://rheden.nieuws.nl/fotos/139685/mevrouw-e-m-l-dam-jansen-lid-in-de-orde-van-oranje-nassau/

Mevrouw H.G. Kemp: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De onderscheiding werd uitgereikt in het Dorpshuis aan het Meester B. van Leeuwenplein 3 in Rheden.

Mevrouw Kemp ondersteunt al 13 jaar lang Bridgeclub ‘Willem de Zwijger’ in Rheden. Daarnaast is zij al 11 jaar actief als vrijwilligster bij de seniorenprojecten van Stichting Stoer en 8 jaar gastvrouw/toezichthouder bij zwembad De Hangmat in Rheden. Van 1991 tot 2018 gaf zij gymlessen aan ouderen bij zorginstelling Nieuw-Schoonoord (Innoforte) in Velp. Ook heeft zij zich 4 jaar lang ingezet als vrijwilligster voor Vriendenstichting Rhederhof.

Mevrouw Kemp woont in Rheden.

Kijk voor meer foto’s op: https://rheden.nieuws.nl/fotos/139687/mevrouw-h-g-kemp-lid-in-de-orde-van-oranje-nassau/

De heer C.P. van Schaik: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De onderscheiding werd uitgereikt bij Voetbal Vereniging Olympia (VVO), De Pinkenberg 6 in Rozendaal.

De heer Van Schaik zet zich al vanaf 1970 zeer actief in voor VVO. Van voetballer werd hij leider, trainer, commissielid van minstens 5 commissies, kaderlid, grensrechter en scheidsrechter. Ook was hij redactiemedewerker, inkoop- en barmedewerker, lid van de technische commissie en tot op heden lid van de onderhoudsploeg: een ploeg die zorgt voor onderhoud en schoonmaak. Hij is van 1980 tot 2005 scheidsrechter geweest bij de pupillenwedstrijden en bij de senioren. Tot op heden is hij scheidsrechter bij het jaarlijkse pupillen Kersttoernooi. De heer Van Schaik is een man met een groot verenigingshart en tot op de dag van vandaag van grote betekenis voor VVO.

De heer Van Schaik woont in Velp.

Kijk voor meer foto’s op: https://rheden.nieuws.nl/fotos/139689/de-heer-c-p-van-schaik-lid-in-de-orde-van-oranje-nassau/

Mevrouw M.J. Olsder: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De onderscheiding werd uitgereikt in Buurtcentrum De Poort, Heeckerensstraat 201 in Velp.

Mevrouw Olsder is vanaf 1992 actief als vrijwilligster voor de opgroeiende jeugd in de gemeente Rheden, vooral in de plaats Velp. Zij is een ‘tweede moeder’ in Velp-Zuid: een begrip voor ouders, kinderen en jongeren. Beginjaren ’90 nam zij het initiatief om in haar eigen woning kinderen uit de buurt op te vangen en hun onder meer huiswerkbegeleiding te geven. Maar ook zorgde zij dat kinderen ontbijt kregen voordat ze naar school gingen. Tegenwoordig werkt zij vanuit buurtcentrum De Poort. Daarnaast is mevrouw Olsder al 35 jaar vrijwilligster bij de huttenbouwweek Bouwburg in Velp. Zij zorgt ervoor dat de kinderen altijd met een knutselwerkje naar huis kunnen: ruim 500 kinderen gaan naar de huttenbouwweek Bouwburg toe.

Mevrouw Olsder woont in Velp.

Kijk voor meer foto’s op: https://rheden.nieuws.nl/fotos/139691/mevrouw-m-j-olsder-lid-in-de-orde-van-oranje-nassau/

Mevrouw Irene Bosnak – Kramer: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De onderscheiding werd uitgereikt op Landgoed Biljoen in Velp.

Mevrouw Bosnak-Kramer is 19 jaar actief als vice-voorzitter van de Stichting Velp voor Oranje. Haar rol is van grote betekenis voor het functioneren van het 14-koppige bestuur van Velp voor Oranje. Naast het organiseren van festiviteiten rondom Koningsdag, speelt zij ook een forse ondersteunende rol bij de jaarlijkse herdenking van de bevrijding van Velp en de Dodenherdenking. Zij is mede organisator van de Dag (en) van Respect voor basisschoolleerlingen. In 1988 nam zij plaats in het organisatiecomité dat seminars verzorgde waarbij de Indiase Vimala Thakar kwam spreken over het thema ‘spiritualiteit in het dagelijks leven’. Ook heeft zij 10 jaar lang iedere eerste zondag van de maand haar huis opengesteld voor de vrienden van Vimala Thakar. In 2016 is ‘Ons Raadhuis’ opgericht; een ontmoetings- en activiteitencentrum voor en door ouderen. Mevrouw Bosnak-Kramer was vanaf het allereerste begin betrokken bij de oprichting en geeft al vanaf het begin yogalessen voor senioren; helemaal belangeloos.

Mevrouw Bosnak-Kramer woont in Velp.

Kijk voor meer foto’s op: https://rheden.nieuws.nl/fotos/139693/mevrouw-irene-bosnak-en-de-heer-kees-prins-lid-in-de-orde-van-oranje-nassau/

De heer Kees Prins: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De onderscheiding werd uitgereikt op Landgoed Biljoen in Velp

De heer Prins was van 1975 tot aan zijn pensionering in 2012 een zeer betrokken wijkagent. Hij had altijd een luisterend oor en een scherp oog voor collega’s die het even moeilijk hadden. Met zijn enorme inzet, creativiteit en humor was de heer Prins een visitekaartje voor de politie. Hij was ruim 37 jaar zeer betrokken bij het Politiemuseum in Velp. Daarnaast is hij op het moment van de uitreiking 20 jaar bestuurslid en penningmeester van de Stichting Velp voor Oranje. Ook was de heer Prins 6 jaar betrokken als vrijwilliger bij het Arnhems Oorlogsmuseum 40-45. Na zijn pensionering ging hij wekelijks naar dit museum om allerlei reparaties uit te voeren.

De heer Prins woont in Velp.

Kijk voor meer foto’s op: https://rheden.nieuws.nl/fotos/139693/mevrouw-irene-bosnak-en-de-heer-kees-prins-lid-in-de-orde-van-oranje-nassau/

Velp voor Oranje 125 jaar

Voordat mevrouw Irene Bosnak en Kees Prins hun lintje kregen stonden Gety Hengeveld en burgemeester Carol van Eert eerst stil bij het 125-jarig bestaan van de Oranjevereniging Velp voor Oranje. Namens de stichting kreeg de burgemeester het eerste exemplaar van het jubileumboekje ‘Geschiedenis van Velp voor Oranje’ aangeboden. Carol van Eert roemde de Oranjevereniging en feliciteerde haar van harte met dit prachtige jubileum. Ook werd er nog even stil gestaan bij de restauratie van het vaandel van Velp voor Oranje dat namens de familie Heersink verzorgd is. Ook is het missende leeuwtje bovenop het vaandel dankzij 3D-printtechniek weer terug. Het vaandel ziet er weer prachtig uit en kan hopelijk nu weer 125 jaar extra mee. Na de uitreiking van de Koninklijke Onderscheidingen aan Irene Bosnak en Kees Prins kreeg het gehele bestuur van Velp voor Oranje een speciaal voor deze gelegenheid gemaakt speldje door burgemeester Carol van eert opgespeld. Aanstaande zondag 28 april viert Velp voor Oranje haar 125-jarige bestaan op Kasteel Biljoen met een groot feest dat voor alle inwoners gratis toegankelijk is van 13:00 tot 16:00 uur.

Kijk voor meer foto’s op: https://rheden.nieuws.nl/fotos/139695/velp-voor-oranje-125-jaar/

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen