Tornado Rheden ook mogelijk oorzaak schade in Dieren, Brummen en Zutphen

RHEDEN/DIEREN/BRUMMEN/ZUTPHEN – De tornado waarvan eerst gedacht werd dat die oorzaak was van de schade in Rheden is volgens een onderzoeker/weerman van de Meteogroup uit Wageningen ook de oorzaak van de schade op de Posbank, bij de Carolinahoeve en in Dieren.

“Mogelijk dat de schade in Brummen en Zutphen ook als gevolg van de dezelfde tornado ontstaan is.” Dit zegt Reinout van den Born van MeteoGroup op basis van een reconstructie. Verder onderzoek moet duidelijk maken of dit daadwerkelijk ook het geval is.

Als gevolg van het opruimen van de stormschade zijn de bedrijven aan de Heuvenseweg in Rheden bijna twee dagen niet bereikbaar geweest voor gemotoriseerd verkeer. Inmiddels is dat niet meer het geval en is de toegang tot de Posbank vanaf de kruising met de Schietbergseweg nog afgesloten. De Beekhuizenseweg is vanuit Velp/Rozendaal weer open tot aan het Posbank Paviljoen. Ook via de Snippendaalseweg is de weg naar de Posbank weer vrijgegeven.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Napraten over de storm

Burgemeester Carol van Eert nodigt inwoners van het dorp Rheden uit voor een kop koffie om na te praten over de storm.

Bewoner van Rheden:

“Dan mag ik toch wel even zeggen dat de burgemeester dit alles heel erg goed oppakt…? Samen natuurlijk met alle hulpverleners en collega’s binnen de gemeente. Ze waren er in ieder geval meteen ‘s nachts al en de hele dag hebben ze ongelooflijk veel gedaan. Ondertussen hebben we vandaag nog iets aan de gemeente doorgegeven waarop direct actie is ondernomen. En dan nu deze bijeenkomst nog weer er bovenop.”

De storm in de nacht van dinsdag 4 juni op woensdag 5 juni heeft veel schade veroorzaakt. Zeker in het dorp Rheden. Er is (en wordt nog steeds) hard gewerkt door de hulpdiensten, vrijwilligers, bedrijven en medewerkers van de gemeente. Als eerste zijn de gevaarlijkste situatie verholpen en in de afgelopen dagen is er verder opgeruimd. Ook de inwoners van Rheden zijn gezamenlijk keihard aan het werk gegaan om hun tuinen en straten tuinen weer op orde te brengen. Een storm van een dergelijke omvang heeft een behoorlijke impact en laat zeker haar sporen na.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Inloopmoment

Burgemeester Carol van Eert kan zich voorstellen dat inwoners van het dorp Rheden er behoefte aan hebben om met elkaar hierover na te praten. Daarom is er op donderdag 13 juni tussen 19.30 en 21.00 uur een inloopmoment in Rhederhof, Worth Rhedenseweg 45 in Rheden. Vanaf 19.30 uur staat de koffie/thee klaar en zijn inwoners van het dorp Rheden van harte welkom. Naast Carol van Eert zal ook dorpswethouder Ronald Haverkamp en gastheer Freddy van Lee aanwezig zijn. Natuurmonumenten, Vivare, ODRA en de hulpdiensten worden ook uitgenodigd om een kop koffie mee te drinken. Inwoners hoeven zich niet op te geven voor de bijeenkomst en kunnen vrij inlopen wanneer het hen uitkomt.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Lees ook:

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden