Nieuwe muziektent Ellecom officieel in gebruik genomen

ELLECOM – Toen de muziektent op het dorpsplein in Ellecom op oudejaarsavond 2016 in vlammen op ging zat de schrik er goed in en was het gemis groot.

Snel na de brand sloegen bewoners, gebruikers, Ellecoms Belang, Muziekvereniging Excelsior en de Oranjevereniging en de gemeente de handen ineen en gingen in overleg over herbouw.

In 2018 werd er nog een benefietconcert georganiseerd voor een bijdrage voor de wederopbouw van de Ellecomse muziektent.

Architect Jan Roding uit Ellcom heeft het ontwerp gemaakt voor de nieuwe muziektent waarin iedereen zijn wensen in terug kan vinden. Een grote wens was een toiletgroep, permanente verlichting van het podium om zo vandalisme tegen te gaan, een opslag onder de vloer en zoveel mogelijk natuurlijke elementen zoals het gras op het dak om zo het natuurlijke groen samen te laten gaan in de omgeving, de planten en de bomen.

Het bijzondere ontwerp werd door de bewoners van Ellecom warm ontvangen en in januari 2019 werd gestart met de bouw door Aannemersbedrijf Bumé uit Velp.

Enkele reacties:  “Het is prachtig geworden, echt een aanwinst voor Ellecom”. “Weer een mooie ontmoetingsplek voor de bewoners en waar weer met plezier muziek gemaakt kan worden en mensen kunnen geniet”

De opening van de nieuwe muziektent werd gevierd met een dag vol festiviteiten.Om 12.00 uur vond de officiële opening plaats door wethouder Gea Hofstede, zij knipte samen met kinderen en de oudste dorpsbewoner het lint door.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden