27 jonge fluitisten waaronder Sarah van der Lijke gaan week studeren op Landgoed Rhederoord

Foto: Judy van der Lijke

DE STEEG – Aanstaande zondag 21 juli 2019, strijken 27 jonge fluitisten, waaronder de 12-jarige Sarah van der Lijke uit De Steeg, neer op Landgoed Rhederoord in De Steeg. Ze zijn daar om een week zeer intensief fluit te studeren, wat uiteindelijk eindigt in een gezamenlijk concert in het Concertgebouw te Amsterdam.

Dit alles onder leiding van Emily Beynon, solo-fluitiste van het Concertgebouworkest, Wieke Karsten en Jeroen Bron, beiden hoofdvakdocent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Er zijn 15 jonge Nederlandse fluitisten die worden samengevoegd met 12 internationale jonge fluitprofessionals.

Sarah van der Lijke heeft in het voorjaar auditie gedaan en mag als jongste deelneemster meedoen. De Nederlandse Fluitacademie komt al meerdere jaren naar De Steeg om op Rhederoord te studeren.

Sarah, zusje van Merle die harp speelt, is verzot op dwarsfluit. Ze deed afgelopen jaren al aan tal van grote evenementen mee zoals het ZOOM! Kamermuziekfestival dat kortgeleden in de gemeente Rheden gegeven werd, het Kinderprinsengrachtconcert, The Flute Factor en ze soleerde net als haar zus Merle in 2017 al bij het Symfonieorkest van Nijmegen.

Landgoed RhederoordOver Landgoed Rhederoord

Het authentieke landgoed heeft een stijlvolle en toch heel vriendelijke sfeer. De historische ambiance, omringd door fascinerende natuur is bij uitstek geschikt voor bruiloften, zakelijke en informele evenementen. Hoe groot of klein uw event ook is, Landgoed Rhederoord biedt ruimte op maat voor elk gezelschap, zowel binnen als buiten. Daarnaast beschikken zij over 22 stijlvolle hotelkamers, waarin men heerlijk kan overnachten. Bijvoorbeeld een perfecte uitvalsbasis voor een weekendje Veluwe. Meer weten? Kijk dan op: https://www.rhederoord.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Sarah van der Lijke en Wieke Karsten

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen