Spelletjesmiddag en Sinterklaas intocht in Velp

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Stichting Sinterklaas in Velp organiseert op zaterdag 23 november 2019 voor de vijfde keer de intocht van St. Nicolaas in de late namiddag.

In slechts een handjevol plaatsen in Nederland wordt de Goedheiligman ingehaald als het schemering gaat worden. Het evenement begint die avond om 16.30 uur nadat er in de middag als opmaat een spellencircuit in het centrum is geweest.

Veertig pieten vergezellen de Sint op het moment dat hij in een antieke brandweerwagen vanuit Arnhem de Hoofdstraat oprijdt. Voorafgegaan door de Show- en Drumfanfare Mr. H.M. van der Zandt gaat het eerste deel van de intocht naar de Overtuin.

Dit is de eerste van de drie lokaties waar handjes gegeven kunnen worden en handjes kunnen worden opgehouden. Vier Velpse supermarkten leverden het strooigoed voor deze aankomst. Via de passage van Den Heuvel, waar het voor minder validen om buiten de drukte Sint te kunnen ontmoeten, gaat het gevolg naar het plein voor de kerk in de Emmastraat. Ook daar kunnen kinderen en hun (groot)ouders St. Nicolaas gedag zeggen.

Er speelt daar een heuse pietenband de bekende liedjes. De paarden van Stal Mansour, herauten en natuurlijk de schimmel, staan klaar om met de Sint de intocht te vervolgen via de Emmastraat, de Hoofdstraat en de Oranjestraat naar het Oranjeplein.

Tijdens het feestje op het plein verwelkomt burgemeester Carol van Eert Sinterklaas en spreekt ook de voorzitter, Jan Willem Schoutsen, van de stichting Sinterklaas in Velp. Tot slot worden er rond 17.30 uur ook nog prijzen uitgereikt.

Die prijzen zijn te winnen tijdens de spellenmiddag in het centrum. Op heel veel plaatsen kan er aan activiteiten worden meegedaan van 14.00 uur tot 16.00 uur. Er is een reuze memoryspel en op de Overtuin is er een paar keer een knock-out-quiz.( hier worden aan de groep deelnemers vragen gesteld. Iedereen maakt een keus voor welk antwoord hij of zij kiest. Heb je een verkeerde keuze gemaakt dan val je af. Net zolang tot er 1 winnaar over is).

Kleinere spellen kunnen binnen en/of buiten enkele winkels gespeeld worden. Het wat en waar is te vinden op de website van Sinterklaas in Velp en op de Facebookpagina.

Een van de populairste activiteiten tijdens de spellenmiddag is het pepernoten bakken bij banketbakkerij Teunissen. Daarvoor zijn kaarten vanaf 12.00 uur beschikbaar voor de winkel, wees op tijd want vol=vol.

Om deel te nemen aan de spellenmiddag is een deelnemersflyer nodig. Die is verkrijgbaar bij de spellen.

Net als vorig jaar loopt er een glutenvrije piet mee in de optocht. Hij is herkenbaar aan zijn groene pak met logo en deelt  alleen glutenvrij strooigoed uit. Bij boekhandel Jansen & de Feijter in de Emmastraat kan die dag een speciaal vlaggetje worden gehaald. Als daarmee langs de route op of een van de pleinen gezwaaid wordt, dan weet de speciale piet bij wie hij moet zijn.

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen