Eerste bewoners in Zorgrésidence Wiardi Hoeve in Velp

Wiardi HoeveVELP – Eindelijk is het zo ver! Na veel overleg, het invullen van praktische zaken, nemen van besluiten, coördineren en plannen is de Wiardi Hoeve zaterdag 16 april 2022 officieel in gebruik genomen door de eerste drie bewoonsters. Zij zijn verwelkomd door initiatiefneemsters Esther en Linda.

Ook overige collega’s van het team zijn intensief betrokken geweest bij de verhuizing. Begin april hebben zij immers de zorg aan twee bewoonsters van de Wiardi Hoeve al verleend op een andere locatie. Zij hebben de dames begeleid richting de Wiardi Hoeve. Het gehele team is betrokken, enthousiast en zal er alles aan doen om (toekomstige) bewoners een veilig en warm thuis te bieden.

Gedurende de komende weken zal het team nog meer bewoners ontvangen.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Tegeltje Wiardi Hoeve

De Wiardi Hoeve is een prachtig pand aan de rand van Velp. Jarenlang was dit monumentale gebouw een koetshuis en een paardenmanege. Na een flinke verbouwing zijn er tien verschillende appartementen met elk een eigen badkamer, een gezamenlijke woonkamer met keuken gerealiseerd. Ook is er een prachtige studio gecreëerd waarin palliatieve zorg centraal staat en meerdere personen kunnen verblijven. De studio heeft een eigen ingang, tuintje en een verdieping waar familie kan blijven overnachten om zo dicht bij hun dierbare te kunnen zijn in de laatste levensfase.

De Wiardi Hoeve is nu dus een Zorgrésidence waar mensen kunnen wonen met een permanente zorgvraag. Een indicatie vanuit de Wet Langdurige Zorg is hiervoor noodzakelijk. Mensen met onder andere geheugenproblemen en dementie krijgen hier de zorg en begeleiding die zij nodig hebben. Maar ook mensen met een ander ziektebeeld zijn welkom. Denk hierbij aan Parkinson, herseninfarct of somatische problemen. De maaltijden worden verzorgd door de kok waarbij benodigde voedingsstoffen en variatie een hoofdrol spelen. De producten worden lokaal ingekocht met het oog op duurzaamheid en gezondheid.

Het pand is omgeven door een privétuin waar alle bewoners gebruik van kunnen maken. Er zijn diverse terrassen, begaanbare paden toegankelijk voor rolstoelen/rollators en een overdekt gedeelte. Ook worden er diverse activiteiten aangeboden op locatie en daar buiten.

De zes appartementen op de eerste etage zijn bereikbaar met een lift. Deze verschillen qua grootte afmetingen en hebben allemaal een eigen sfeer. De inrichting is aan de bewoner en mag naar eigen smaak ingericht worden. Ook zijn er 2-persoons appartementen. Er zijn momenteel nog drie appartementen beschikbaar.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Wiardi Hoeve

Nobilamp

Ook heeft de Wiardi Hoeve een landelijke primeur op het gebied van zorgtechnologie in Nederland: alle appartementen (zowel het woongedeelte als de badkamer) zijn voorzien van een zogenaamde ‘slimme’ lamp. De Nobi ondersteunt zorgmedewerkers in hun dagelijkse taken zodat hun kostbare tijd kan gaan naar wat echt het verschil maakt voor het welzijn en geluk van bewoners. Deze lamp geeft niet alleen licht of ziet er mooi uit maar heeft diverse veiligheidsfuncties.  Lees meer hierover: https://rheden.nieuws.nl/nieuws/172050/wiardi-hoeve-velp-krijgt-landelijke-primeur-valdetectielamp-nobi/

Doelstelling: Voeg leven toe aan de dagen, geen dagen aan het leven

Esther en Linda werken volgens de 10 klantbeloften van ‘[email protected]’. Een erkende kwaliteitsmethodiek en een nadere uitwerking van het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Het is belangrijk dat mensen zich thuis voelen in de Wiardi Hoeve waarbij het voeren van eigen regie door bewoners en de nadruk op welzijn en kwaliteit van leven speerpunten zijn. Dit is wat Zorgrésidence de Wiardi Hoeve haar bewoners belooft:

  1. Hier voel ik mij thuis
  2. Mijn naasten voelen zich hier welkom en thuis
  3. Ik hoor erbij en heb zinvolle bezigheden
  4. Ik krijg passende zorg en ondersteuning,
  5. Ik eet en drink naar wens
  6. Hier doe ik er toe en mag mijzelf zijn
  7. Ik maak persoonlijke afspraken over mijn welzijn,
  8. Ik heb medewerkers om mij heen die mij kennen
  9. De medewerkers nemen verantwoordelijkheid voor mij
  10. De medewerkers zijn professioneel en werken met plezier

(Tekst gaat verder onder de foto)

Wiardi Hoeve

Interesselijst

Er zijn op dit moment nog drie appartementen beschikbaar. Men kan zich, na een rondleiding, eventueel aanmelden voor één van de appartementen of de interesselijst. Aanmelden kan ook via de website: https://wiardihoeve.nl.

De Wiardi Hoeve is een particuliere setting. Dit wil zeggen dat wonen en zorg gescheiden zijn. De huur van een appartement dient door de toekomstige bewoner zelf bekostigd te worden. De zorg (inclusief eten en drinken) wordt vergoed vanuit de Wet Langdurige Zorg. Om in de Wiardi Hoeve te kunnen wonen is een indicatie uit deze Wet noodzakelijk. Uw casemanager dementie of wijkverpleegkundige kan zo nodig ondersteuning bieden bij het aanvragen van deze benodigde indicatie.

Ontwikkelingen rondom de Zorgrésidence zijn te volgens via de Facebookpagina en website www.wiardihoeve.nl. Zorgrésidence de Wiardi Hoeve, Ringallee 37a, 6881 MX Velp. https://wiardihoeve.nl/contact/[email protected].

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen