Opening van de expositie ‘Fragmenten’ van Nieuwe Ruimte in Velp

VELP – Zondag 1 mei was de opening van de expositie ‘Fragmenten’ van Nieuwe Ruimte, traditiegetrouw met de expositie in het atelier in de oude Oranjeschool en de opening in de NPB-kerk aan de Dr. Fabiussstraat.

De kerk liep, bij de opening om 15:00 uur, bijna direct helemaal vol met bezoekers en geïnteresseerden. Deze luisterden onder genot van een hapje en een drankje naar een korte presentatie van Wim Kranendonk. Hij vertelde hoe Kunstenaar van de Maand Laurens Wesselingh in zijn werk heeft geprobeerd om beweging vast te leggen en hoe moeilijk dit is in een statisch twee dimensionaal medium als schilder kunst en drukwerk. Dit is hem gelukt door het weergeven van een opeenvolging van waarnemingen te vangen in één werk.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Opening van de expositie ‘Fragmenten’ van Nieuwe Ruimte in Velp

In de expositieruimte vertelde Laurens over de totstandkoming van de werken. Hij legde uit hoe hij niet afdrukt met een pers maar met een lepeltje, en hoe de kleuren soms niet mengen zoals hij in gedachten had, maar daarmee juist hele unieke, en niet te herhalen, resultaten behaalde.
Zijn werken zijn kleurig en vol van dynamiek, en zeker het bekijken waard.

Hetzelfde kan worden gezegd over mede-exposant Hetty van de Zande, een kunstenaar die zich niet tot één materiaal of kunstvorm beperkt, maar juist met alle soorten materiaal wil werken. Ze is vooral bekend van aar leporello’s. Voor deze expositie maakte ze echter alleen werken van keramiek. Werken die je meenemen naar totaal andere werelden, veel van haar werken organisch en zouden zo op de zeebodem kunnen groeien. Hoewel haar andere vazen en sculpturen juist geometrisch van vorm zijn en meer aandoen als toekomstige architectuur. Alle werken zijn te koop, en werden ook direct verkocht bij de opening. De verkochte werken zullen zonder twijfel een pronkstuk vormen in elk interieur waar deze terecht komen.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Opening van de expositie ‘Fragmenten’ van Nieuwe Ruimte in Velp

De laatste mede-exposant was Adriaan van Esveld, wiens tekeningen landschappen en gebouwen laten zien. Adriaan schilderde vaak Portugal, Frankrijk en Italië maar zocht het deze keer wat dichter bij huis en richten zich vooral op de omgeving van Velp. Met simpele lijnen weet Adriaan het karakter van een gebouw te vangen en het kleurgebruik laat de aanschouwer de warmte van de ondergaande zon bijna voelen. De werken zijn voornamelijk in corona tijd gemaakt, een tijd waarin verre reizen onmogelijk waren en zelfs binnen schilderen (met een groep) niet mogelijk was, daarom zochten ze de buitenlucht op en ontstonden deze werken, die tegelijk exotisch en herkenbaar aandoen.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Opening van de expositie ‘Fragmenten’ van Nieuwe Ruimte in Velp

De expositie ‘Fragmenten’ is t/m. 29 mei 2022 elke zondag geopend van 12:00 tot 17:00 uur. Het adres is Oranjestraat 36a en de toegang is gratis. In vele gevallen zullen één of meerdere kunstenaars zelf aanwezig zijn die dagen.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Voor meer informatie zie:

Of zie onze eerdere interviews met Hetty en Adriaan:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen