Kiwanis Club Rheden “De Veluwezoom” schenkt €1400 aan kerstactie Stichting Strak

Foto: kersttas

DIEREN – Op zaterdag 10 december gaat de overdracht van het boekpresentje voor jongeren in de kersttas door Kiwanis Club Rheden “De Veluwezoom“  aan Stichting Strak, plaatsvinden in de Read Shop, Diderna 6 te Dieren.

De overdracht zal op 10 december om 13.00 uur plaatsvinden. Voorzitter Sam Veen en Ap Lammers van Kiwanis Club Rheden overhandigen, voor dit jaar boeken aan voorzitter Jos Wortelboer en Monique Heins van Stichting Strak. Boek is bestemd Voor kinderen van 4 t/m 7 jaar en van 8 t/m 12 jaar.

Kiwanis Club Rheden “De Veluwezoom” draagt ruim € 1400,–  bij voor de jaarlijkse kersttassen actie van Stichting Strak.

Actie Kersttas

Stichting Strak organiseert ieder jaar (i.s.m.  DIANA – PKN Gemeente Rheden) de actie Kersttas. Bijstandsgerechtigden kunnen rond de feestdagen een goed gevulde boodschappentas krijgen met feestelijke, houdbare producten. Sinds 2021 is de tas vervangen door een kerstpakket. Ruim 400 Personen/gezinnen uit de gemeenten Rheden en Rozendaal ontvingen in 2021 een kerstpakket. Dit jaar hoopt de stichting zelfs 425 huishoudens een kerstpakket te kunnen aanbieden. Mede dankzij de sponsoring van de Kiwanis Club Rheden krijgen jongeren in de leeftijd van 3-7 jaar en in de leeftijd van 8-12 jaar een extra presentje.

“Dankzij de opbrengsten uit de Goede Doelenwinkel `Pop-Up Store (Door verkoop van het pand  zijn wij eind februari 2022 helaas hiermede moeten stoppen). Door de opbrengsten uit deze winkel, kunnen wij een bijdrage aan goede doelen, die de doelstelling van Kiwanis wereldwijd geven. Te weten “Serving the Children of the World”. Uit de verkopen van de winkel hebben wij al eerder schenkingen mogen doen aan o.a.: Stichting “Het Vergeten Kind”, Kraamafdeling Rijnstate, 2x kersttassen actie Stichting Strak, een drie jarige bijdrage aan project “Meer Muziek in de klas” Gemeente Rheden , kindervakantie week Rhevak en Madierodam. Dit jaar hebben wij ook een bijdrage gegeven aan ` Bonte Schaap festival / kindercircus Lorelly”,  Benefietconcert i.s.m.  PKN-gemeente Rheden en de Stichting i.o. Soloveyko en het  Magisch Verhalen Festival”

Kijk voor meer informatie ook op: https://rhedendeveluwezoom.kiwanis.nl/

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen