Gemeente Rheden geeft 43.500 euro aan Turkije en Syrië

Foto: Pixabay

GEMEENTE RHEDEN – Woensdag 15 februari is er een grote nationale actie gaande (op tv, giro 555) om geld in te zamelen voor de slachtoffers en de  wederopbouw in Turkije en Syrië. Gemeente Rheden laat weten dat zij een bedrag van ongeveer 43.500 euro, 1 euro per inwoner, beschikbaar stellen.

Delen van Turkije en Syrië zijn zwaar getroffen door de zware aardbevingen. De beelden zijn vreselijk en laat niemand onberoerd. Er is veel geld nodig om de slachtoffers te helpen en deze landen weer op te bouwen. “Daar willen we als gemeente zeker ons steentje aan bijdragen samen met nog heel veel andere gemeenten in Nederland. We leven ontzettend mee met de Turkse gemeenschap en de Syrische inwoners in onze gemeente die dierbaren verloren hebben of nog steeds onzeker zijn over het lot van hun familie en vrienden en wensen hun heel veel sterkte”, aldus wethouder Dorus Klomberg namens het college van burgemeester en wethouders.

Het initiatief voor de donatie komt van het college van B&W en de gemeenteraad steunt dit initiatief van harte.

Samen met raadslid Mehmet Sahan hees burgemeester Carol van Eert vorige week de Nederlandse vlag halfstok als medeleven voor alle slachtoffers en familieleden. Daarnaast was burgemeester Van Eert aanwezig bij het vrijdagmiddaggebed in de moskee in Dieren.

Wilt u persoonlijk ook een donatie doen kan dat op https://geef-nu.giro555.nl/aardbeving

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen