Expositie en kunstroute in centrum Velp voor daklozen

Foto: Zippora Meijer

VELP – Vanaf 18 april 2023 zijn er in diverse etalages in het centrum kunstwerken te zien van Zippora Meijer. Deze en nog vele andere kunstvoorwerpen zijn te koop in de Galerie aan de Hoofdstraat. Eén maand lang gaat de helft van elk verkocht item naar de daklozenopvang in Arnhem.

De expositie en de kunstroute wordt georganiseerd door Zippora Meijer en haar zoon Gino Sahanaja, met medewerking van de deelnemende ondernemers die een plekje vrijmaken in hun etalage.

Nieuwe galerie Zippora Meijer Art & Design in Velp

Over Zippora:

Deze multi-kunstenares, geboren in 1961 te Zevenaar, brengt alle materialen die ze aanraakt tot leven in een explosie van vorm en kleur. Ze maakt naast schilderijen ook sculpturen, sieraden, tassen en kleding. Zelfs meubelstukken behoren tot haar repertoire. Meijer is al even eclectisch in de keuze van haar materialen. Onverwachte combinaties van materialen zijn typerend voor haar stijl en haar lust tot experimenten. Ze exposeert in binnen- en buitenland, won tal van prijzen en is een vaste waarde in de Nederlandse kunstscene.

Zippora Meijer Art & Design

Centrale thema’s in haar werk zijn liefde en de kracht van vrouwen. Ook humor is een belangrijk aspect in haar creaties; grappige, onverwachte en unieke vondsten vinden we overal terug.

Over Gino:

Gino Sahanaja heeft een academische achtergrond zoals het HKU en ArtEZ te Arnhem. Ook heeft hij het Grafische Lyceum te Utrecht gedaan wat weer zichtbaar is in zijn Digital art en soms als een rode draad door zijn Neo-expressionistische schilderwerk.

Gino schroomt geen beperkingen in het leven de enige beperking dat ben je zelf. Dat is ons aangeleerd en moeilijk te vinden “Naarmate de kennis toeneemt, weet men steeds minder” de balans tussen goed en betrokken te zijn en een pijnloos leven lijden… zoals hij zijn werken vormgeeft getuigd van een doorleefd leven met obstakels. Maar anderzijds is het balans te vinden in zijn abstracte werken, inhoudelijk zo puur en sereen. De zelfreflectie laat soms niets aan de verbeelding over en is ook verweven met wat er gaande is in deze complexe wereld.

Expositie en kunstroute

18 april t/m 16 mei 2023 een expositie van schilderijen, sieraden en toegepaste kunst in Galerie Zippora Meijer Art & Design waarbij vijftig procent van de opbrengst van de verkoop wordt gedoneerd aan daklozenopvang De Banaan in Arnhem.

Lees ook:

‘’Kunst steunt de Arnhemse daklozen’’ (nieuws.nl)

Nieuwe galerie Zippora Meijer Art & Design in Velp (nieuws.nl)

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen