Ingezonden CDA Rheden: Vasthouden wat goed is

Foto: rheden.nieuws.nl

CDA RHEDEN –  In Velp wordt een nieuwe woonwijk ontwikkeld op het oude ziekenhuisterrein. Dat is goed nieuws, want de woningnood is ook in onze gemeente groot. Velp krijgt er een prachtige moderne wijk bij en daar zijn wij blij mee.

Toen het onderwerp in de gemeenteraad werd behandeld, hebben wij er als CDA voor gepleit om bij dit soort ontwikkelingen niet de groene en dorpse identiteit van onze gemeente uit het oog te verliezen. De komende jaren gaat er nog heel veel gebeuren, als we niet oppassen kijken we over tien jaar terug en bleek voor onze gemeente een kaasschaaf gebruikt te zijn. Denk aan zonnevelden, uitbreiding van de dorpskernen, steeds meer verkeer, enz.

Wat onze identiteit is als gemeente wordt in de Omgevingsvisie opgesteld. Hierin worden antwoorden geformuleerd op de grote sociale en ruimtelijke keuzes waar de politiek voor staat. Alleen… deze wordt pas in 2025 vastgesteld. Pas dan kan de politiek goed richting kiezen en opdrachten meegeven aan de gemeente.

Tussen nu en 2025 spelen er heel veel verschillende projecten en beleidsontwikkelingen. Een actieve opstelling en stellingname van politieke partijen is daarom gewenst. CDA Rheden is wat dat betreft kraakhelder: wij zullen ons inzetten om vooral onze grootste kwaliteiten nog meer te versterken. Dorpen blijven dorpen en onze unieke natuur en landschap kan nog mooier worden.

Voor Velp is de nieuwe wijk (IJsseldistrict) een kans, de plannen zien er veelbelovend uit. Wij stemden dus van harte in!

Ingezonden door: CDA Rheden

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen