Tentoonstelling Verenigingsleven Velp nog te bezichtigen op 24 september

Foto:

VELP – Veel bezoekers namen al tijdens het dorpsfeest Velp een kijkje bij de unieke tentoonstelling over het verenigingsleven die Velp rijk is en was.

Anita Matser vergaarde de afgelopen maanden, samen met Klaas Eldering, heel veel foto’s, bekers, vaandels, medailles, kostuums en andere ‘spullen’ van Velpse verenigingen. In het Koetshuis van Kasteel Biljoen, tussen de oude paardenstallen en de koetsen, zijn deze vondsten op een prachtige manier tentoongesteld.

Anita Matser: “In onze zoektocht naar bestaande en niet meer bestaande Velpse verenigingen zijn meer dan honderd verenigingen in beeld gekomen. Van ongeveer 70 is er op de tentoonstelling minimaal een foto te zien. De expositie geeft zo een mooi beeld van het Velp van vroeger én het Velp van nu.”

Laatste dag: De expositie is ook nog gratis te bezichtigen op 24 september 2023.van 14.00 tot 17.00 uur. Daarna gaan veel spullen terug naar de rechtmatige eigenaren. Een deel zal ook bewaard blijven in het Koetshuis van Biljoen.

Lees ook:

Expositie Velps verenigingsleven toen en nu Dorpsfeest Velp 2023

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Dossier: 450 jaar Rheden
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen