Lichtjesavonden op begraafplaatsen gemeente Rheden gaan (weer) niet door

Foto: rheden.nieuws.nl Theo Jansen

RHEDEN/DIEREN – De lichtjesavonden op de begraafplaatsen Heiderust in Rheden en Imboslaan in Dieren gaan dit jaar niet door.

Tot 2019 werden deze avonden jaarlijks georganiseerd, waarin herdenking, bezinning en ontmoeting in een sfeervolle setting, centraal stonden. Het team begraafplaatsen van de gemeente Rheden en uitvaartondernemingen Monuta uit Dieren en Iris & de Mol uit Rheden organiseerden deze avonden. Helaas strooide daarna corona roet in het eten en konden de avonden niet doorgaan.

In 2022 was er geen lichtjesavond en ook dit jaar gaan de lichtjesavonden om organisatorische en milieutechnische redenen niet door. De vuurpotten zorgen voor teveel uitstoot en mogen daarom niet meer gebruikt worden. Dit stelt de organisatie voor de uitdaging om te zoeken naar een alternatief om de begraafplaatsen op een verantwoorde en voor de bezoekers veilige manier te verlichten. De organisatie gaat zich buigen over de opzet van de lichtjesavonden in 2024. Zodra hier meer over bekend is, zal deze informatie gedeeld worden.

Lees en kijk hier terug naar de bijeenkomst in 2016

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen