Cursus Stamboomonderzoek op PC voor Senioren.

19 mrt 2013, 16:18 Nieuws
infomiddag
Op vrijdag 5 april start SeniorWeb in de bibliotheek te Dieren de nieuwe cursus Stamboomonderzoek, een stamboomonderzoek voor beginners met behulp van computer en internet.Wilt u op zoek naar uw eigen familieverleden, maar weet u niet hoe te beginnen? Is de drempel van een archief te hoog of wilt u zien hoe u personen uit uw familie op het internet kunt zoeken? Dan is dit de cursus die u zoekt.
Op vrijdag 5 april start SeniorWeb in de bibliotheek te Dieren de nieuwe cursus Stamboomonderzoek, een stamboomonderzoek voor beginners met behulp van computer en internet.
Wilt u op zoek naar uw eigen familieverleden, maar weet u niet hoe te beginnen? Is de drempel van een archief te hoog of wilt u zien hoe u personen uit uw familie op het internet kunt zoeken? Dan is dit de cursus die u zoekt.
Stap voor stap wordt u ingeleid in de boeiende wereld van het stamboomonderzoek. U leert gegevens verzamelen bij uw eigen familie en leert daarna verder zoeken op het internet. Bovendien krijgt u een handleiding om te zoeken in archieven. Op de derde cursusmorgen leert u werken met het gratis computerprogramma Aldfaer, waarin u al uw familie gegevens gestructureerd kunt bewaren.
De cursus bestaat uit 4 lessen van 2 uur. De laatste les is op 26 april.
Inschrijven kan:
• via de website www.seniorwebrheden.nl
• telefonisch: Marina Jansen (026-4952611) of Jan Pijfers (026-4955545)
• met een inschrijfformulier dat in de bibliotheek ligt.