Actiegroep houdt vast! Geen nieuw onderzoek, wel een nieuw zwembad in Velp-Zuid!

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Woensdag 11 maart is een actiegroep gestart met een actie die er voor moet zorgen dat de gemeente niet weer start met een onderzoek naar een zwembadvoorziening binnen de gemeente Rheden. De actiegroep vindt dat de gemeente uit moet gaan van het onderzoek wat al is gedaan en vast moet houden aan eerder genomen besluiten.

De gemeente heeft op het starten van deze actie een reactie gegeven, hierop geeft de actiegroep de onderstaande tegenreactie.

“Het is niet zo dat een zwembad in Velp op voorhand is uitgesloten. Dat geldt ook voor een samenwerking met Arnhem. Alle opties staan weer open.” Aldus de gemeente Rheden.

“Alle opties staan weer open.”!!? Ja, alle opties staan weer open. Dat is nu precies het probleem. Vorig jaar besloot de gemeenteraad tot het bouwen van een nieuw zwembad in Velp-Zuid ter vervanging van de dure Dumpel. Een energieslurper met een verouderd exploitatiemodel dat ons elk jaar €350.000 kost terwijl dat stukken doelmatiger kan. Elke maand dat het bad er eerder staat bespaart ons samen minimaal €10.000. Dat geld kunnen we zinvoller besteden.

Waarom een onderzoek als de plek op basis van onderzoek door alle betrokkenen is goedgekeurd. Dat doe je toch alleen als je iets anders in je hoofd hebt? Dat vinden wij verontrustend.

Vanuit de gemeente wordt gereageerd dat door het wegvallen van Jagyba de situatie rond de zwembadplannen is veranderd. Als “Behoud zwembadvoorziening voor Velp” denken we daar anders over. Jagyba was de kleinste van de drie partners die op vrijwillige basis zich heeft ingezet voor de komst van een nieuw bad in Velp-Zuid.

De CDA-wethouder verklaarde in de informatieraad afgelopen dinsdag dat de vorig jaar door de raad vastgestelde plannen zouden kunnen doorgaan als Jagyba partner zou zijn gebleven. Gemeente: als alles dan draait om het meedoen van Jagyba, zorg dan dat jullie er met Jagyba uitkomen. Als Jagyba doorslaggevend is, maak samenwerken mogelijk in plaats van aan te sturen op een breuk.

Experts verzekeren ons dat er voor vier miljoen euro, inclusief alle bijkomende kosten, een zwembad kan staan dat aan alle wensen van onze gebruikers voldoet. Wensen van zwemleskindertjes, sporters, ouderen, gezinnen met kleine kinderen, medici en fysiotherapeuten, studenten, docenten en staf van het ROC A12 en leden van de sportschool. Die vier miljoen is all-in, dus inclusief advieskosten architect en bouwbegeleiding. Dit betekent dat ook externe adviseurs van de gemeente die nu tegen hoge kosten bij het project betrokken worden, niet meer noodzakelijk zijn.

Er is al meer dan €100.000 uitgegeven aan onderzoek. Ja inderdaad, sinds 2008 is er veel veranderd in de wereld. Het in 2012 voorgestelde model van de drie partners is steeds beter gaan passen bij de huidige tijd. Wat valt er dan nog te onderzoeken? Kan de gemeente geld en tijd niet nuttiger gebruiken?

“Behoud zwemvoorziening voor Velp” vraagt duidelijkheid: Gemeente, voer het besluit eindelijk uit en ga aan het werk! Er wordt intussen al 13 jaar overeen nieuwe zwemvoorziening gebabbeld en gebrabbeld. Intussen haken steeds meer enthousiaste vrijwilligers af. En dan wordt, zonder gêne, voorgesteld nog langer te babbelen. Wat onze inwoners willen is duidelijk: een fatsoenlijke zwemvoorziening in Velp.

Gemeenteraad : Doe! In plaats van Don’t!.

Relevante stukken:

Voor het ontwerpraadsbesluit dat 24 maart 2015 wordt besproken in de Raadsvergadering, klik op onderstaande link.

Voor de procesaanpak klik onderstaande link:

Voor het oorspronkelijke raadsbesluit zie punt 11 in de notulen:

Voor eerdere publicaties op rheden.nieuws.nl klik op:

De Dumpel 2

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen