Afscheidsviering voor pastoraal werker Anita Coenraads in Dieren

18 okt , 10:44 Nieuws
anita coenraads
DIEREN – Op zondag 27 oktober 2024 vindt in de RK Emmaüskerk te Dieren een feestelijke afscheidsviering plaats voor pastoraal werker Anita Coenraads. Na een indrukwekkende carrière van 15 jaar in de voormalige parochies in Arnhem, Velp en sinds 2015 in Dieren, Rheden en De Steeg, neemt Anita afscheid van haar rol als pastoraal werker. Tijdens deze viering krijgen parochianen en belangstellenden de kans om haar te bedanken voor haar jarenlange inzet.

Een nieuwe weg na een bijzondere carrière

Anita Coenraads heeft van jongs af aan een sterke band met het geloof gehad en voelde een diepe wens om dit te delen met anderen. Haar eerdere werk in de geestelijke gezondheidszorg bleek echter moeilijk te combineren met haar roeping in het pastorale werk. Daarom besloot zij een zevenjarige opleiding tot pastoraal werker te volgen. Na het afronden van deze studie vond zij haar plek in Arnhem en later in de parochies van Dieren, Rheden en De Steeg.
Gedurende haar carrière heeft Anita zich vol toewijding ingezet voor de katholieke gemeenschappen. Ze wist met haar betrokkenheid en warmte mensen van alle leeftijden te inspireren en begeleiden, zowel in persoonlijke contacten als tijdens de vieringen. Haar empathische vermogen en warme persoonlijkheid worden door velen zeer gewaardeerd, en haar bijdragen aan het geloofsleven in de regio zullen niet snel worden vergeten.

Viering en receptie

De afscheidsviering begint op zondagochtend 27 oktober om 9.30 uur in de RK Emmaüskerk, aan de Rode Kruislaan 2 in Dieren. De viering wordt gevolgd door een receptie in de kerk, waar iedereen de gelegenheid krijgt om persoonlijk afscheid te nemen en Anita te bedanken voor haar jarenlange betrokkenheid.
Hoewel dit een officieel afscheid is, zal Anita gelukkig nog enkele vieringen verzorgen. Zo zal zij onder andere aanwezig zijn tijdens Allerzielen en Kerst, en blijft zij beschikbaar voor het verzorgen van uitvaartvieringen, indien gewenst.
Kom op 27 oktober naar de Emmaüskerk om samen met de gemeenschap afscheid te nemen van deze inspirerende pastoraal werker en haar te bedanken voor haar jarenlange toewijding.
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.