Bedrijf toekomstbestendig gemaakt? Deel je ervaringen tijdens de Duurzame Bedrijven Dagen

14 sep , 12:44 Nieuws
duurzame bedrijven route
REGIO - Het verduurzamen van een bedrijfspand biedt tal van voordelen, zoals lagere energiekosten, een beter werkklimaat voor medewerkers en een hogere productkwaliteit. Tijdens de tweede landelijke editie van de Duurzame Bedrijven Dagen, van 15 tot en met 28 november, delen bedrijven in Nederland hun ervaringen met duurzame maatregelen. Bedrijven die ook hun deuren willen openen om andere ondernemers te inspireren, kunnen zich gratis aanmelden via de website van de Nationale Duurzame Bedrijven Route.
Het verduurzamen van een bedrijfspand kan voor ondernemers een uitdaging zijn. Hoewel er veel informatie beschikbaar is, kan het lastig zijn om de juiste kennis te filteren. Ook factoren zoals tijd en budget vormen vaak een drempel. De Duurzame Bedrijven Dagen brengen juist bedrijven met duurzaamheidservaring en ondernemers die willen verduurzamen samen, zodat kennis en ervaring eenvoudig gedeeld kunnen worden.

Slim verwarmen en energie opslaan

Deelname aan de Duurzame Bedrijven Dagen biedt niet alleen de kans om andere ondernemers op weg te helpen, maar zorgt ook voor meer landelijke bekendheid. Bedrijven kunnen laten zien hoe zij hun pand, terrein of processen al toekomstbestendig hebben gemaakt. Tijdens deze dagen worden onderwerpen als het slimmer verwarmen van bedrijfsruimten, het opslaan van energie met speciale accu's, en het vergroenen van het bedrijventerrein besproken.

Ontmoet collega-ondernemers

Met een kop koffie, een goed gesprek en een rondleiding door het bedrijf kunnen bezoekers ontdekken hoe collega-ondernemers het verduurzamen van hun pand hebben aangepakt. Wat werkt goed, en wat juist niet? Het grote voordeel is dat bezoekers de duurzame maatregelen met eigen ogen kunnen zien en in de praktijk kunnen ervaren hoe ze werken. De ervaringen en praktische tips van de gastbedrijven staan hierbij centraal.

Meld je bedrijf aan

Bedrijven die hun duurzame aanpak willen delen van 15 tot en met 28 november, kunnen zich aanmelden via: www.duurzamebedrijvenroute.nl/duurzame-bedrijven-dagen/. Het gastbedrijf bepaalt zelf op welke dagen en tijden bezoekers welkom zijn. Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich via de website inschrijven voor een bezoek aan één van de deelnemende bedrijven.

Over de Nationale Duurzame Bedrijven Route

De Nationale Duurzame Bedrijven Route is een onafhankelijk platform waar ondernemers hun kennis, ervaringen en vragen over verduurzaming kunnen delen. Het platform telt inmiddels bijna 200 deelnemende bedrijven en werkt samen met gemeenten, provincies en de Rijksoverheid. Meer informatie is te vinden op: www.duurzamebedrijvenroute.nl.