Boekenmarkt bij de Zoomerij Dieren: duizenden boeken te koop

18 okt , 11:05 Nieuws
zoomerij dieren
Zoomerij Dieren
DIEREN – Op zaterdag 2 november 2024 organiseert de Zoomerij Dieren een grote boekenmarkt. Bezoekers kunnen tussen 10.00 en 17.00 uur rondneuzen tussen duizenden afgeschreven boeken die voor een klein prijsje worden aangeboden. Het gaat om een grote variëteit aan boeken, waaronder romans, studieboeken, prentenboeken, kinderboeken, kookboeken, waargebeurde verhalen en grootletterboeken. Naast boeken zijn er ook dvd’s en bladmuziek te koop. De toegang tot de boekenmarkt is gratis.

Geef een boek een tweede leven

De boekenmarkt biedt de Zoomerij de mogelijkheid om afgeschreven boeken een tweede kans te geven als ‘koesterboek’. Deze boeken zijn vaak te mooi om weg te doen, en de Zoomerij wil op deze manier bijdragen aan een duurzamere wereld. Het idee achter een koesterboek is dat het te waardevol is om zomaar weg te gooien, en dat het een nieuwe eigenaar blij kan maken.
Bij bibliotheken worden bijna dagelijks nieuwe boeken toegevoegd aan de collectie. Omdat de ruimte beperkt is, worden oude boeken regelmatig uit de collectie gehaald. Dit gebeurt niet alleen vanwege de ruimte, maar ook omdat bibliotheken wettelijk verplicht zijn om jaarlijks 10 procent van hun collectie te vernieuwen, zodat deze actueel blijft.

Speelgoedbeurs Speelotheek Dieren

In de ochtend valt de boekenmarkt samen met de jaarlijkse speelgoedbeurs van de Speelotheek Dieren, die ook is gevestigd aan het Ericaplein 5 in Dieren. Dit maakt het een ideale gelegenheid voor een gezellig dagje uit, waar zowel boekenliefhebbers als gezinnen met kinderen aan hun trekken kunnen komen.
Voor meer informatie over de boekenmarkt en de koesterboeken kunt u terecht op de website: www.dezoomerij.nl/koesterboeken.
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.