Concert van Sursum Corda en Popkoor Backcorner in Ellecom groot succes

21 okt , 17:33 Nieuws
concert van sursum corda en popkoor backcorner in ellecom groot succes 20 10 2024 1
rheden.nieuws.nl
ELLECOM – Afgelopen zondag 20 oktober vierde het jubilerende koor Sursum Corda uit Ellecom, dat dit jaar zijn 105-jarig bestaan viert, een geslaagd concert in de Nicolaaskerk aan de Friedhof in Ellecom. Het koor trad samen op met het Popkoor Backcorner uit Zutphen voor een bijna volledig gevulde kerk.
De middag begon om 14.30 uur met een warm welkom van ladyspeaker Tineke van Middelkoop. Vervolgens opende Sursum Corda het concert met onder andere het inspirerende I Have a Dream, gevolgd door Vrede is ver, Nightingale en Fields of Gold, allemaal onder de bezielende leiding van dirigent en pianist Ton de Waal.
Daarna was het de beurt aan het gastkoor Popkoor Backcorner, dat nummers bracht zoals Before I Go van Guy Sebastian, California Dreamin' van The Mamas and the Papas en het energieke Don't Stop Me Now van Queen. Na deze reeks nummers volgde een korte pauze.
De programmering van de middag bood een mooie mix van verschillende stijlen, wat zorgde voor een prettige dynamiek. Een hoogtepunt was het door dirigent Ton de Waal gearrangeerde Amsterdam, waarbij het publiek enthousiast inhaakte. Ook de nummers van het Popkoor, waaronder Ladada van Claude en Lean on Me van Bill Withers, werden met luid applaus ontvangen.
De middag werd op indrukwekkende wijze afgesloten met het gezamenlijk zingen van de Pastorale door beide koren.
Sursum Corda, een vierstemmig gemengd koor voor 50-plussers, is nog op zoek naar mannelijke zangers. De repetities vinden plaats op dinsdagavonden van 19.45 tot 21.45 uur in het Dorpshuis Nieuw Bergstein/Anna Frankschool aan de Binnenweg in Ellecom. Het motto van het koor is: "Gezelligheid kent geen tijd."
Het volgende optreden van Sursum Corda staat gepland voor 11 december bij De Vrouwen van Nu in Dieren.

Meer informatie:

Meer foto's:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.