“De Flierefluiters” wint het jaarlijks StraatKegelToernooi Dieren!

13 okt , 13:43 Nieuws
straatkegeltoernooi dieren
StraatKegelToernooi Dieren
DIEREN - Afgelopen 2 weekenden heeft weer het jaarlijkse StraatKegelToernooi Dieren plaatsgevonden. Een toernooi weer een vaste schare deelnemers ieder jaar reikhalzend naar uitkijkt. Mooi om te zien dat er ook steeds nieuwe deelnemers bij komen.
De 24e editie van het Dierense StraatKegelToernooi was met ruim 40 teams weer goed bezet. Het toernooi vindt traditie getrouw plaats in het Kegelhuis aan de Veerstraat in Dieren. In de drie voorrondes streden meer dan 160 enthousiaste deelnemers om een plaats in de altijd weer spannende en gezellige finale. De deelnemende teams, ieder bestaand uit 4 personen, gooiden in de voorronde 80 ballen en trachtten daarbij zoveel mogelijk hout (is omgevallen kegel) te gooien. De strijdlust en het enthousiasme van de teams zorgden over het algemeen voor mooie scores, met hier en daar een kleine teleurstelling. Mooi om te zien dat er ook veel deelnemende teams uit de omgeving komen. Naast veel deelnemers uit Dieren waren er ook teams uit o.a. Rheden, Duiven en Eerbeek.

Afgelopen zaterdagavond werd in de finale fanatiek gestreden door de 16 beste teams.

De beoogde eerste plek werd gedurende de strijd wisselend door verschillende teams bezet. Deze maakten het elkaar niet makkelijk met als gevolg dat er steeds beter werd gegooid, maar men ook veel risico nam. Bij kegelen gaat het om concentratie en techniek. Hard gooien geeft amper resultaat. Beheersing is het toverwoord en dat lukte, ondanks de spanning, bij de meeste deelnemers redelijk goed.
Vorig jaar was “Grof Geschut” de grote winnaar. Dit jaar bleven zij steken op een magere 11e plek. Ook “’t Paad Bjuster”, recent nog 2 maal kampioen, kwam deze editie niet verder dan een 10e plek. De druk was groot, voor sommige teams wellicht iets te groot.
De uiteindelijke winnaar van het toernooi werd “De Flierefluiters” met een mooie score van 464 hout. (in de voorronde wisten zij niet verder te komen dan 381). De ontlading bij het winnende team was enorm. Met 30 punten verschil eindigde “Meer geluk dan Wijsheid” op de 2e plaats en “De Stoorzenders” op plek 3.
Uiteindelijk waren er voor alle 16 teams in de finale mooie prijzen weggelegd. Trots en voldaan gingen de teams laat in de avond huiswaarts onder de toezegging dat zij volgend jaar, als de 25e editie (een jubileum) van het Dierens StraatKegelToernooi plaatsvindt, weer van de partij zijn.

Wil je er ook bij zijn? Noteer dan alvast de eerste 2 weekenden van oktober 2025 in je agenda.

(Bijschrift foto: Op de foto de dolblije prijswinnaars, in het midden het winnende team “De Flierefluiters”, links de 2e prijs winnaars “Meer geluk dan wijsheid” en rechts “De Stoorzenders”, goed voor de 3e prijs)

De eindstand van het toernooi:

Plaats Teamnaam Hout
1 De Flierefluiters 464
2 Meer geluk dan wijsheid 434
3 De Stoorzenders 434
4 Nog steeds mijn pers favoriet 412
5 Make my day 405
6 vv Dieren 3,5 400
7 Rhejuse Vrienden 399
8 Mosterd Boys 398
9 t Paad Bjuster 397
10 Op 't laatst 386
11 Grof Geschut 383
12 Team NL 383
13 Beter iets dan niets 366
14 De Brulboeien 357
15 Van alles wat 354
16 WiSiLoRi's 353
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.