Digiplay bij Zoomerij Dieren en Velp: leer robots programmeren

17 okt , 15:07 Nieuws
digiplay1 bibliotheek veluwezoom
Zoomerij
DIEREN/VELP - Ben je tussen de 8 en 12 jaar en wil je zelf leren programmeren? Doe dan mee met het programmeercircuit van Digiplay.
Je leert programmeren met verschillende robotjes, van makkelijk tot heel uitdagend. Geschikt dus voor iedereen die (beter) wil leren programmeren. Ontdek hoe een micro bit werkt, kom spelen met Cubetto of probeer Lego Spike.
In deze Digiplay-middag leren kinderen hun eigen programmeer-skills ontwikkelen samen met een mediacoach.

Digiplay

‘Leer robots programmeren’ is onderdeel van een serie middagen voor kinderen van 8-12 jaar oud, waarin ze kennismaken met nieuwe media en nieuwe technieken door er zélf mee aan de slag te gaan. Een spel ontwerpen met virtual reality, een robot programmeren, een filmpje maken met greenscreen of zelf een game bouwen, bijvoorbeeld. Iedere keer is er een ander thema of onderwerp.
Met de Digiplay-activiteiten worden kinderen uitgedaagd om vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om succesvol deel te kunnen nemen aan de maatschappij van de toekomst. Creatief denken, problemen oplossen, samenwerken, computational thinking en informatie vinden en verwerken. In plaats van consumeren, gaan ze próduceren.
Waar en wanneer?
  • Maandag 4 november 2024 in de Zoomerij Dieren van 15.30 – 17.00 uur
  • Dinsdag 5 november 2024 in de Zoomerij Velp van 15.30 – 17.00 uur
Meer informatie en aanmelden via www.dezoomerij.nl/agenda Deelnemen aan Digiplay kost € 2,50 per keer.
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.