Dorpskerk Rheden krijgt 25.000 euro voor restauratie

24 sep , 15:44 Nieuws
stichting behoud rhedense dorpskerk
RHEDEN - De Stichting Behoud Rhedense Dorpskerk (SBRD) heeft het afgelopen jaar actie gevoerd om gelden te werven voor de restauratie van het toegangshek van de Dorpskerk van Rheden.
De restauratiewerkzaamheden hebben de afgelopen maanden plaatsgevonden in de werkplaats van Smederij Oldenhave te Vorden, maar op maandag 23 september werden er voor het eerst werkzaamheden uitgevoerd op locatie.
Aannemingsbedrijf Chris Liet is begonnen met het verwijderen van de oude fundering om plaats te maken voor de nieuwe fundering.
De SBRD heeft deze aangelegenheid aangegrepen om aandacht te vragen voor het werk van de stichting.
Willem Kruithof, voorzitter van de SBRD, vertelde wat de stichting het laatste jaar aan activiteiten heeft ontwikkeld. Aansluitend kon hij met trots een cheque van 25.000 euro overhandigen aan Kees van den Haak, voorzitter van het College van Kerkrentmeesters. Uiteraard werd deze in dank ontvangen.
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.