Dress Red Day 2024 op 29 september

22 sep , 13:04 Nieuws
m33onlbj1pdfs30pjvf1u180g 2014 12 04 handen met een hart 003
LANDELIJK - Op 29 september kleurt Nederland rood tijdens Dress Red Day, een dag waarop de Hartstichting extra aandacht vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Hoewel deze aandoeningen de grootste doodsoorzaak zijn bij vrouwen, worden ze vaak over het hoofd gezien.
Bepaalde symptomen worden niet altijd herkend en voor sommige aandoeningen, die vaker voorkomen bij vrouwen, bestaat nog geen goede behandeling. Dat moet veranderen, en daar kunnen we samen het verschil in maken!

Waarom extra aandacht voor vrouwen?

Hart- en vaatziekten worden traditioneel vaker geassocieerd met mannen, waardoor het belang van specifieke aandacht voor vrouwen onderbelicht blijft. Dit terwijl vrouwen in verschillende levensfasen een verhoogd risico kunnen lopen. Denk bijvoorbeeld aan de menopauze, waarin de kans op hartklachten toeneemt. Daarom is het cruciaal dat vrouwen zich bewust worden van deze risico's en de signalen leren herkennen. Ook is er meer onderzoek nodig naar hart- en vaatziekten specifiek bij vrouwen, zodat er betere behandelingen kunnen komen.

Doe mee met Dress Red Day!

Op 29 september roepen ze iedereen op om iets roods te dragen om zo het bewustzijn rondom hart- en vaatziekten bij vrouwen te vergroten. Het is een eenvoudig, maar krachtig gebaar om het gesprek op gang te brengen en solidariteit te tonen. Doe je mee?! Deel een foto van jezelf in je rode kleding op sociale media met de hashtag #dressredday2024 en tag @Hartstichting.

Tips voor jouw rode outfit

  • Kies een rood jurkje, t-shirt, broek of rok uit je kast en leg het alvast klaar voor 29 september.
  • Heb je geen rode kleding? Accessoires zoals een rode sjaal, tas, schoenen, bril of zelfs rode lippenstift of nagellak kan en mag natuurlijk ook.
  • Spreek af met vrienden, familie of collega's om samen in het rood te gaan. Werk je die dag of moet je naar school? Organiseer dan een wedstrijd voor de beste rode outfit.

Vraag het magazine 'Vrouw & hart' gratis aan

Wil je meer weten over hart- en vaatziekten bij vrouwen? Vraag dan gratis het magazine Vrouw & hart aan. Dit magazine staat vol met nuttige informatie, handige tips en ervaringsverhalen van zorgprofessionals en vrouwen zoals jij. Het is een waardevolle bron voor elke vrouw die meer wil weten over haar hartgezondheid.
Samen kunnen we ervoor zorgen dat er meer aandacht komt voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Doe mee op 29 september 2024 en draag rood om dit belangrijke onderwerp onder de aandacht te brengen!
Bron en meer informatie: https://www.hartstichting.nl/
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.