Treinenclub Rheden opent deuren tijdens eerste open dag in nieuwe pand

22 sep , 12:50 Nieuws
treinenclub rheden opent deuren tijdens eerste open dag in nieuwe pand 1
RHEDEN – Op zaterdag 21 september hield de Treinenclub Rheden voor het eerst een open dag in hun nieuwe onderkomen aan de Dr. Langemeijerweg 1c in RHEDEN. Sinds 2021 is de club hier gevestigd, en de vijf vaste leden hebben er alles aan gedaan om hun passie voor modeltreinen zo goed mogelijk te presenteren aan het publiek. Vele treinliefhebbers kwamen een kijkje nemen bij de indrukwekkende modelspoorbanen en het gedetailleerde landschap.
De Treinenclub, die in 1983 ontstond onder de naam Treinenclub LOCO, begon ooit op de zolder van de voormalige Gereformeerde Kerk in Rheden. In 1995 verhuisden zij naar het Brandsencentrum, maar moesten ook daar in 2018 vertrekken. Gelukkig vonden ze in februari 2020 een nieuwe plek in de loods aan de Dr. Langemeijerweg, waar de leden hun hobby met volle overgave kunnen uitoefenen.
In de loods zijn de bovenste tafels volgebouwd met prachtige Märklin M-banen, compleet met bergen, tunnels, dorpjes, stations en rangeerbanen. Elk detail is zorgvuldig uitgewerkt, van werkplaatsen tot draaiplateaus en opslagplaatsen. Beneden in de ruimte bevinden zich werktafels waar de leden kunnen werken aan het in elkaar zetten van huisjes, het repareren van treinen, het solderen van printplaten en het verzamelen van informatie via de computer.
De club biedt niet alleen ruimte voor technische bezigheden, maar ook voor gezelligheid. Onder het genot van een kop koffie of een ander drankje worden ervaringen en verhalen uitgewisseld tussen de leden.
Hoewel de club door de jaren heen wat leden heeft verloren – veel leden stapten over naar andere verenigingen toen er tijdelijk geen onderkomen was – hoopt Marc Ligt, een van de actieve leden, dat zich snel nieuwe leden aanmelden. Zijn wens is om een groep van zo’n tien enthousiaste treinliefhebbers te vormen, en iedereen, van jong tot oud, is welkom.
Treinenclub Rheden komt in de wintermaanden elke woensdag en vrijdag bijeen tussen 19:30 en 22:00 uur. De contributie bedraagt €16 per maand, inclusief één consumptie per avond. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Marc Ligt via [email protected] of via WhatsApp op 06-43050104. Meer informatie is te vinden op www.treinenclub.nl.

Meer foto's:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.