Ervaringsdeskundige Estée Gerritsen wil de wereld inspireren

28 aug , 16:33 Nieuws
estee gerritsen handicapacceptatie
REGIO - Estée Gerritsen, Jeugdprofessional van het Jaar 2023, begint op 12 september haar landelijke inspiratietour in Arnhem. Als sociaal werker en pedagoge is ze een voorbeeld voor de kinderen en jongeren met een handicap die ze begeleidt. Haar missie is duidelijk: “Ik wil laten zien dat een handicap geen belemmering hoeft te zijn voor levensgeluk.”

Estée Gerritsen

Estée Gerritsen (25) is gespecialiseerd in handicapacceptatie en runt haar eigen pedagogische praktijk, Gelukkig Uniek, in Arnhem. In deze praktijk helpt ze kinderen en jongvolwassenen om te leren leven met een beperking. Daarnaast biedt ze inspiratiesessies en trainingen aan ouders en zorgprofessionals, waarin ze uitlegt hoe haar methode thuis of binnen organisaties kan worden toegepast.
Wat Estée’s werk zo bijzonder maakt, is haar persoonlijke ervaring. Ze heeft zelf Cerebrale Parese (CP), een aandoening die ontstaat door hersenschade, vaak door zuurstoftekort bij de geboorte. Deze aandoening zorgt ervoor dat de hersenen niet goed samenwerken met de spieren, wat bij haar leidt tot een instabiele motoriek. “Iets vastpakken met mijn handen is bijvoorbeeld lastig, en lopen kost veel energie. Je kunt mijn handmotoriek vergelijken met iets kleins oppakken met ovenhandschoenen aan, en mijn lopen met de hele dag hinkelen. Maar mijn beperking maakt dagelijkse handelingen soms uitdagend, nooit onmogelijk,” vertelt ze met een glimlach.
In 2023 werd Estée door het SKJ en de BPSW, de kwaliteit- en beroepsvereniging voor jeugdzorgprofessionals, uitgeroepen tot Jeugdprofessional van het Jaar. “Het is een droom die uitkomt. Ik ben Gelukkig Uniek gestart vanuit een passie en om dan zo snel al deze erkenning te krijgen, is geweldig!” zegt Estée trots.
Met de titel kwam ook een geldprijs, die ze zal gebruiken voor haar landelijke inspiratietour. Het doel van deze tour is om jongeren met een beperking te inspireren en te motiveren, en om te laten zien dat een beperking juist een kracht kan zijn.

Inspiratiesessie in Arnhem

De landelijke tour start op 12 september in revalidatiecentrum Klimmendaal in Arnhem. Tijdens de inspiratiesessie vertelt Estée openhartig over haar leven met een lichamelijke beperking. Van haar geboorte met een Apgarscore van 0 tot het vinden van haar plek in de maatschappij. Ze neemt het publiek mee in haar proces van opgroeien met een beperking, bespreekt de uitdagingen en kansen, en deelt haar positieve mindset. Ze geeft praktische tips aan ouders en verzorgers over hoe zij hun kinderen kunnen ondersteunen. Estée belooft: “Na deze sessie heb je genoeg inspiratie om met een positievere blik naar beperkingen te kijken!”
De avond is bedoeld voor jongeren vanaf 12 jaar, jongvolwassenen en ouders/verzorgers. Deelnemers kunnen zich kosteloos aanmelden via gelukkiguniek.nl/events.
Meer informatie: gelukkiguniek.nl
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.