Mantelzorgcafé: “Wetten en loketten. Waar kan ik voor mijn hulp(middel) terecht?”

28 aug , 16:52 Nieuws
mantelzorg mvt rheden
DE STEEG - Iedereen die zorg verleent aan een familielid, vriend of buur, jong of oud of die geïnteresseerd is in dit onderwerp, is welkom. Op maandag 23 september organiseert MVT Rheden en Rozendaal een Mantelzorgcafé in De Steeg met als thema: “Wetten en loketten. Waar kan ik voor mijn hulp(middel) terecht?”

Mantelzorg: het is al moeilijk genoeg!

Als mantelzorger kun je wel een helpend handje gebruiken. Bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, dagbesteding, een rolstoel, een traplift of regiotaxi. Maar waar klop je aan? Welke hulp kunt u voor uzelf en uw naaste krijgen en waar komt het vandaan? Waarom krijgt de één zorg van de gemeente en de ander van zijn zorgverzekering? En waar zijn al die afkortingen voor? WMO, WLZ, CAK, PGB, waar staat het allemaal voor? Waar betaalt u wel of niet een eigen bijdrage voor?

Nienke Bruins

Onze gastspreker is Nienke Bruins, casemanager dementie. Zij zal u wegwijs maken over hoe u aan hulp(middelen) kunt komen en welke regels misschien daarvoor gelden. Ook lopen we de verschillende afkortingen door zo dat u goed beslagen ten ijs komt als u een hulp(middel) aanvraagt. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen of te praten over eigen ervaringen.

Aan het bezoeken van het mantelzorgcafé zijn geen kosten verbonden.

Na afloop is er ruimte voor een praatje met elkaar onder het genot van een drankje en een hapje. De bijeenkomst wordt gehouden in La Maison Du Steeg, Hoofdstraat 19 in De Steeg.
Vanaf 13.30 uur is de inloop en om 14.00 uur start het programma. Uiterlijk 16.30 uur sluiten de deelnemers en organisatie af.

Aanmelden

Aanmelden kan tot 19 september op werkdagen via 026 3707070 tussen 9.30-11.30 uur of via [email protected]. Heeft u vervoer nodig of opvang in de thuissituatie gedurende deze middag? Laat het dan weten bij uw aanmelding.
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.