Friesland Campina haalt toch melk op bij Maatschap Nieuwenhuis Velp

16 dec 2016, 21:56 Nieuws
zutphensestraatweg 16 12 16 013
VELP – Donderdagavond 15 december laat kregen melkveehouders Dick en Wilco Nieuwenhuis het verlossende woord van Friesland Campina: “We halen de melk morgen op…” Daarmee werd het ultimatum dat Friesland Campina had gesteld door hen zelf doorbroken.

Ultimatum

Friesland Campina eist dat er een oplossing wordt gevonden voor de voor hen gevaarlijke spoorwegovergang, die de melktransporteur met zijn tankauto moet passeren. In eerste instantie was het ultimatum gesteld op 15 december, nu krijgen de melkveehouders nog twee weken de tijd om de noodweg te realiseren.

Reef Infra

Vorig weekend kwam er op de valreep nog een aap uit de mouw gekropen, de noodweg moet een hogedruk aardgasleiding van de Gasunie kruisen…. Gelukkig kwam het snel ingeschakelde Reef Infra met een oplossing, wel een kostbare oplossing, maar de Gasunie gaat er mee akkoord. Financiële middelen zullen hier nog voor gevonden moeten worden.

Maandag 19 december

Als het aan Wilco Nieuwenhuis ligt gaat de aannemer aanstaande maandag 19 december, direct aan de slag. Volgens de aannemer kan de noodweg er in een week liggen. Ook Gelders Landschap en Kasteelen heeft bij Biljoen al snoeiwerkzaamheden uitgevoerd zodat ook dat geen belemmering meer is voor de komst van de noodweg.

Vergunningen

De familie Nieuwenhuis heeft inmiddels collectief grijze haren gekregen, ze zijn in een paar maanden jaren ouder geworden, maar door te vechten en “out of the box” te denken hebben ze het toch voor elkaar gekregen vooralsnog hun bedrijf te behouden… Inmiddels zijn de kosten voor de maatschap al opgelopen tot duizenden euro’s, puur voor de aanvraag van vergunningen bij de diverse belanghebbenden. Hopelijk wordt ook daar een oplossing voor gevonden.
Klik op de bovenste foto voor meer foto's.
Lees ook: