Helpende handen gezocht bij voormalig Zwembad Beekhuizen

21 sep , 11:02 Nieuws
natturwerkdag voormalig zwembad beekhuizen 2018 2
VELP/ROZENDAAL - Bij voormalig zwembad Beekhuizen in Velp gaan ze op zaterdag 28 september met een groep mensen aan de slag. Het kleinschalige natuurterrein heeft wat klussen op de planning staan waar ze wat helpende handen bij kunnen gebruiken.
De organisatie en deelnemers gaan het het gemaaide gras afvoeren richting de broedhopen voor de ringslangen en er worden bramen gesnoeid. Er is genoeg te doen om lekker een paar uur buiten bezig te kunnen zijn. De organisatie regelt koffie, thee, verse soep, handschoenen en gereedschap. Neemt u zelf stevige schoenen mee?
Om 11:00 uur wordt begonnen met de uitleg en zullen de deelnemers en organisatie zich tot een uur of 15:00 prima vermaken. Natuurlijk mag je ook een deel van de tijd komen, alle hulp is welkom!
Gezellig als u mee wilt doen. Meldt u dan aan via; [email protected]. Heeft u nog vragen, stel ze gerust.

Iedereen is van harte welkom!

(Tekst gaat verder onder de foto)

Over voormalig Zwembad Beekhuizen

Zwembad Beekhuizen, gelegen in de bossen van Velp vlakbij Rozendaal, was een geliefde plek voor recreatie in de gemeente Rheden. Het zwembad, dat zijn deuren opende in 1933, stond bekend om zijn idyllische ligging in de natuur en trok decennialang bezoekers uit de omgeving.

Historie van het zwembad

Zwembad Beekhuizen werd aangelegd in een tijd waarin zwembaden in de buitenlucht erg populair waren. Het bad werd gevoed door het natuurlijke water van de Beekhuizense beek, dat het een uniek karakter gaf. In die tijd waren er weinig moderne faciliteiten, en het zwembad was vooral bedoeld om een plek te bieden voor verkoeling en ontspanning in de natuur.
In de jaren 60 en 70 beleefde het zwembad zijn bloeiperiode. Bezoekers konden genieten van het buitenzwemmen in een natuurlijke omgeving, met het bos en Nationaal Park de Veluwezoom als achtergrond. Zwembad Beekhuizen was niet alleen populair bij gezinnen, maar ook bij scholen en sportverenigingen, die er regelmatig gebruik van maakten voor zwemlessen en sportieve evenementen.

Sluiting en verval

Rond het einde van de jaren 80 begonnen de bezoekersaantallen van Zwembad Beekhuizen terug te lopen. De concurrentie van modernere binnenzwembaden, zoals zwembad De Dumpel in Velp, leidde tot een afname van het aantal zwemmers. Het onderhoud aan het zwembad werd bovendien steeds kostbaarder, mede door de verouderde infrastructuur.
In 1992 viel het doek voor het zwembad, dat officieel werd gesloten. Na de sluiting raakte het terrein in verval. De natuur nam langzaam de overhand, en het eens zo levendige zwembad werd een verlaten plek. In de jaren die volgden, werd het terrein een echte natuuroase, er werden een aantal woningen gerealiseerd en de bewoners dragen de zorg voor het terrein. Door de aanleg van broedhopen voor ringslangen is het nu een plek waar een hele grote populatie van ringslangen te vinden is. Veel van de fysieke restanten van het zwembad zijn er niet meer, echter zijn de beide baden nog steeds zichtbaar en bevatten water. Het is een uniek stuk natuur waar veel mensen nog steeds regelmatig van genieten. Het terrein doet veel (oud) bewoners van Velp en omstreken nog altijd aan een periode denken waarin Zwembad Beekhuizen een belangrijke rol speelde in het Velpse gemeenschapsleven.
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.