Hoe werkt reizen met de betaalpas, creditcard of mobiele telefoon?

18 okt , 10:17 Nieuws
inloopspreekuur ov ambassadeurs dieren ervaar het ov
Ervaar het OV
DIEREN - Sinds kort kunt u in de trein, bus, tram en metro eenvoudig in- en uitchecken met uw contactloze betaalpas, creditcard of mobiele telefoon via OVpay. Voor wie liever gebruikmaakt van de vertrouwde OV-chipkaart of een los kaartje, blijft dat ook nog steeds een optie. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze methoden? En wat past het beste bij uw reisbehoeften?
Om antwoord te krijgen op al uw vragen over OVpay en andere reisopties, kunt u deelnemen aan het gratis OV-inloopspreekuur. Hier krijgt u persoonlijk advies van OV-ambassadeurs.

OV-inloopspreekuur: praktische informatie

  • Datum: maandag 28 oktober 2024
  • Tijd: 14.00 – 15.30 uur
  • Locatie: Bibliotheek Dieren, Ericaplein 5, Dieren
Tijdens dit inloopspreekuur staan OV-ambassadeurs voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Zij kunnen u alles uitleggen over OVpay: hoe het werkt, welke voordelen het biedt en hoe u bijvoorbeeld leeftijdskorting kunt instellen. Heeft u daarnaast vragen over andere vervoersopties zoals de buurtbus of voordelige kaartjes? Ook hiermee kunnen de OV-ambassadeurs u helpen. U kunt zonder afspraak binnenlopen en zij nemen uitgebreid de tijd om uw vragen te beantwoorden.
Een bezoeker van een vorig spreekuur, Frank (70 jaar), vertelt:“Samen met de OV-ambassadeur heb ik de OVpay-app op mijn mobiel gezet en hij legde uitgebreid uit hoe het werkt. Voor mij is deze manier van in- en uitchecken erg handig, want ik hoef geen saldo meer op te laden en het scheelt een pasje in mijn portemonnee.”
Bent u, net als Frank, benieuwd of OVpay iets voor u is? Kom dan vrijblijvend langs tijdens het inloopspreekuur en laat u informeren door de deskundige OV-ambassadeurs. Meer informatie vindt u op www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur.
Telefonisch spreekuur Heeft u liever telefonisch contact? Dat kan ook! De OV-ambassadeurs staan dagelijks voor u klaar tijdens het telefonisch spreekuur. U kunt ze bereiken op telefoonnummer 038 – 303 70 10.

De tijden van het telefonisch spreekuur zijn:

  • Maandag tot en met vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur
  • Dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur
  • Maandag- en woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur
Iedereen op weg helpen De provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland vinden dat het openbaar vervoer toegankelijk moet zijn voor iedereen. OV-reizen biedt veel voordelen, maar het is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom staan OV-ambassadeurs, ervaren vrijwilligers met veel kennis van het openbaar vervoer, klaar om reizigers op weg te helpen.

Kom gerust langs en ontdek of OVpay iets voor u is!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.