Kunstwerken van Judith Koning te zien in Villa Elize en Turnhal Ellecom tijdens Open Monumentendag

15 sep , 14:52 Nieuws
kunstwerken van judith koning te zien in villa elize en turnhal ellecom tijdens open monumentendag 14 09 2024 0
DIEREN/ELLECOM – Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 14 en zondag 15 september waren kunstwerken van Judith Koning en Bho Roosterman te bewonderen op twee locaties: Villa Elize aan de Zutphensestraatweg in Dieren en de turnhal aan de Eikenstraat in Ellecom. De kunstenaressen toonde een variëteit aan werken, waaronder haar expositie Rare vogels & stofwisseling en enkele van haar bijzondere collagekunstwerken.
Foto 1: Bho Roosterman bij haar ‘erotische borduurwerken’
In Villa Elize konden bezoekers genieten van Konings expositie, maar ook van het rijke decor van de villa zelf. Villa Elize, ontworpen door architect Eelco Lofvers, behoort tot de mooiste villa’s die eind 19e eeuw zijn gebouwd aan de Zutphensestraatweg. Het huis is versierd met reliëfs van putti, een medaillon met een ridderkop, en diverse ornamenten. Binnen zijn authentieke elementen zoals de monumentale vestibule, marmeren vloeren, en fraai versierde stucplafonds nog in uitstekende staat bewaard gebleven.
In de turnhal in Ellecom waren werken van Koning te zien die thema's zoals watergolven, het kwetsbare trommelvlies en vlinders uitbeelden. (foto 3) De kunstwerken werden op diverse plekken in de hal tentoongesteld, wat zorgde voor een unieke artistieke beleving.
Beide locaties waren op zaterdag 14 en zondag 15 september van 10.00 tot 17.00 uur geopend voor het publiek, waardoor kunst en erfgoed prachtig samenkwamen tijdens de Open Monumentendag.

Meer foto's:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.