Workshop haiku's maken sluit kunstwerk 'Gedicht en Gestapeld' af in Velp

15 sep , 15:02 Nieuws
workshop haikus maken sluit kunstwerk gedicht en gestapeld af in velp 14 08 2024 1
VELP – Op zaterdag 14 september werd in de koffietuin van boekhandel Jansen & de Feijter aan de Emmastraat in Velp een bijzondere workshop haiku's maken georganiseerd, ter afsluiting van het kunstwerk 'Gedicht en Gestapeld'. Dit kunstwerk was de afgelopen maand te zien en is tot stand gekomen door de dichtersgroep 'De Omsmeders', onder leiding van Rob Chevallier.
Zes professionele dichters, waaronder André van Gessel, Sander Grotendorst, Bertje van Delden, Anke te Gussinklo, Helma Snelooper en Rob Chevallier zelf, begeleidden inwoners van Velp en omgeving bij het maken van een haiku. Dit traditionele Japanse dichtvorm bestaat uit drie regels met een vast aantal lettergrepen (5-7-5). De deelnemers verzamelden zich vanaf 12.30 uur in de tuin, en de workshop startte om 13.30 uur.
Om 15.00 uur volgde een afwisselend programma van muziek en voordrachten van gedichten door de zes dichters. De gedichten en muziek vormden een mooie afsluiting van de workshop en het kunstwerk.
Het kunstwerk gedicht en gestapeld, bestaande uit vijftien stapels boeken met daarbovenop haiku’s over natuur en literatuur, was die dag voor het laatst te zien. Dit kunstwerk symboliseerde een mooie combinatie van literatuur en kunst, passend bij het thema van de dag.

Meer foto's:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.