Laatste voorstelling “Het landschap spreekt” in Dieren 22 september 2024

12 sep , 16:57 Nieuws
foto het landschap spreekt
DIEREN - Op zondagmiddag 22 september vindt aan de IJssel, achter Villa Veertien de laatste voorstelling plaats van Het landschap spreekt. Het is een audiovoorstelling waarbij de toeschouwers met koptelefoons op, op een speelse wijze kennismaken met de planten en dieren die samen met ons mensen het landschap maken.
Het landschap spreekt is de audiovoorstelling die deze zomer gespeeld werd op tien plekken verspreid in de IJsselvallei. Aan de IJssel komen de dieren en planten, zelfs een petfles en de IJssel zelf, aan het woord en vertellen over de manier waarop ze met elkaar en de mensen omgaan. De stemmen van de dieren en planten, de eigenlijke spelers, zijn ingesproken door zo’n 30 mensen, jong en oud, bewoners van de IJsselvallei, ook twee Dierenaren deden mee.
Een bijzonder hoorspel in de buitenlucht, met uitzicht over de IJssel en de uiterwaarden. waarbij je een koptelefoon opzet en dan al wandelend, zittend en luisterend de voorstelling ondergaat. De voorstelling duurt iets meer dan een uur, en bestaat uit twee delen:
In het eerste half uur luister je naar een hoorspel. In het tweede deel ga je als publiek zelf aan de slag en breng je met elkaar een soort van eco-installatie in werking.

De ervaring van een bezoeker:

“Zittend in de zachte, warme wind onder de eikenboom gingen mijn gedachten en blik vanzelf naar het prachtige landschap rondom, waar het hele gebeuren plaatsvond. Tijdens het hoorspel en het sleutelen aan de installatie wordt de boodschap duidelijk: alles hangt met alles samen en wij hebben elkaar nodig. Planten, dieren en organismen zijn onze buren en we moeten het samen doen.”
De voorstelling is geschikt vanaf de leeftijd van 8 jaar. Er zijn stoelen om in het speelveld te gebruiken. De voorstelling is (met enige hulp) toegankelijk voor mensen met een beperking. De voorstelling is buiten, dus houdt u het weer in de gaten.
  • Een kaartje kost € 12,50 voor een volwassene en € 7,50 voor een kind tot 12 jaar.
  • Voor kaarten en verdere info: zie website deijsselanders.nl.  
  • De voorstelling op 22 september begint om 15.30 uur. 
  • Na de voorstelling bent u welkom om na te praten bij Villa 14 onder het genot van een drankje.
Omdat het de laatste voorstelling is hebben ze met Villa Veertien een dinerarrangement gemaakt. Voor 49,00 euro- dat is inclusief de toegang. Hier kunt u na afloop van de voorstelling aanschuiven bij een door het restaurant verzorgde maaltijd.
Het optreden is mogelijk door een bijdrage van de Zoomerij.
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.