Themabijeenkomst voor sport- en cultuuraanbieders in Rheden en Rozendaal

12 sep , 16:51 Nieuws
sport en preventieakkoord gemeente rheden rozendaal
GEMEENTE RHEDEN/ROZENDAAL - Op dinsdagavond 24 september om 19.30 uur wordt er een themabijeenkomst voor bestuurders, trainers, coaches en lesgevers van clubs en verenigingen uit de gemeenten Rheden en Rozendaal georganiseerd vanuit het lokale Sport- en Preventieakkoord. Na een stand van zaken van het akkoord, kunnen deelnemers kiezen uit twee workshops: Mentale uitdagingen bij pubers of Veilige (sport)omgeving. De themabijeenkomst vindt plaats bij Sportclub EDS in Ellecom.

Mentale uitdagingen bij pubers

Pubers met een ‘grote mond’, die lastig te motiveren zijn of zich juist steeds verder terugtrekken. Misschien kom je ze wel eens tegen bij de trainingen, lessen of activiteiten. Is dit typisch pubergedrag of is er meer aan de hand? In de sessie leren deelnemers meer over hoe somberheid, angst en stress eruit kunnen zien bij jongeren. Ook wordt samen gepraat over de belangrijke rol die je als trainer, lesgever of coach kunt spelen door het gesprek aan te gaan en de jongere te ondersteunen: hoe signaleer je het? En wat kun je doen? De workshop wordt verzorgd door Pro Persona Connect.

Veilige (Sport)omgeving

Daar waar mensen samenkomen, samen sporten, spelen en activiteiten ontplooien, kunnen zich onveilige situaties voordoen waarbij iemands persoonlijke grens wordt overschreden. De 4 V’s voor een veilige (sport)omgeving bieden een stevig fundament: clubs en organisaties die aan de 4 V’s voldoen, bouwen mee aan een sociaal veilige (sport)omgeving. Deze workshop wordt verzorgd door NOC*NSF.De workshops zijn bedoeld voor clubs en verenigingen met sportieve, culturele en/of sociale activiteiten. De avond start om 19.30 uur en wordt om 21.30 uur afgesloten met een netwerkborrel. Deelname is gratis, aanmelden kan tot en met 20 september door een mail te sturen aan [email protected].

Sport- en Preventieakkoord Rheden/Rozendaal

Het Sport- en Preventieakkoord is een plan voor en door de samenleving. Met als doel een sportief, gezond en sociaal Rheden en Rozendaal. De gemeenten stellen geld beschikbaar voor initiatieven en samenwerkingen. Organisaties kunnen hiervoor plannen indienen bij een kerngroep, bestaande uit vertegenwoordigers van verschillende organisaties uit de gemeenten Rheden en Rozendaal. De kerngroep verdeelt het geld, denkt mee met initiatieven en verbindt mensen en organisaties aan elkaar. Meer informatie is te vinden via de sites van Sport in Rheden en Incluzio.
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.