Nieuwe actie om slim te reizen en files te verslaan op de A12/N325 Velp/Arnhem

03 sep , 18:26 Nieuws
a12 slim reizen
REGIO - Vanaf 1 september 2024 gaat de nieuwe campagne van A12 Slim Reizen van start met de Slim Reizen Challenge Liemers & Arnhem. Deze challenge is bedoeld om de bereikbaarheid en leefbaarheid in de regio te vergroten door reizigers te stimuleren om slimmer te reizen. Dit kan door te fietsen, het openbaar vervoer te gebruiken, samen te reizen, buiten de spits te rijden of thuis te werken. Deelnemers kunnen niet alleen besparen op reiskosten en files vermijden, maar ook duurzaam reizen en tegelijkertijd sparen voor prijzen of een donatie aan een goed doel.
De challenge staat open voor iedereen die reist vanuit, naar of door De Liemers, het oosten en centrum van Arnhem en Velp. De actie loopt tot en met 31 juli 2025 en deelname is gratis. Inschrijven kan via de website: www.a12slimreizen.nl/challenge.

Vervolg op succesvolle Fietschallenge

De Slim Reizen Challenge bouwt voort op het succes van de Fietschallenge, die de afgelopen jaren vier keer werd georganiseerd. Sandra Faessen, programmamanager A12 Slim Reizen, licht toe: “Bij elke editie van de Fietschallenge zagen we een groeiend aantal deelnemers. Maar slim reizen is meer dan alleen fietsen. De files op de A12 en omliggende wegen blijven een groot probleem, dus actie is nodig. Hoewel fietsen een belangrijke bijdrage levert aan de bereikbaarheid en leefbaarheid in de regio, willen we nu ook andere vormen van slim reizen stimuleren. Daarom belonen we in de Slim Reizen Challenge niet alleen fietsen, maar ook reizen met bus of trein, samen rijden, buiten de spits rijden en thuiswerken.”

Hoe werkt het?

Deelnemen aan de Slim Reizen Challenge is eenvoudig en volledig gratis. Via een vernieuwde app kunnen deelnemers punten verdienen door op een slimme manier te reizen. Fietsen levert in verhouding de meeste punten op, maar ook andere vormen van reizen worden beloond. De gespaarde punten kunnen worden ingewisseld voor prijzen of omgezet in een donatie aan lokale goede doelen, zoals Duo Fietsmaatjes Duiven-Westervoort, Leergeld Liemers, Voedselbank Zevenaar, Ome Joop’s Tour Arnhem of Kledingbank Montferland.

Probeeractie voor e-bikes en speedpedelecs

Om de deelname aan de challenge nog aantrekkelijker te maken, start tegelijkertijd een probeeractie om het gebruik van e-bikes en speedpedelecs te stimuleren. Deelnemers aan de challenge kunnen twee weken lang gratis een e-bike of speedpedelec uitproberen. Meer informatie hierover is te vinden op www.a12slimreizen.nl/probeeractie.

Over A12 Slim Reizen

De Slim Reizen Challenge Liemers & Arnhem wordt georganiseerd door het programma A12 Slim Reizen, een initiatief waarin het bedrijfsleven, overheden en onderwijsinstellingen uit de A12-regio samenwerken. Het doel is om de bereikbaarheid en leefbaarheid in de regio te verbeteren door reizigers en bedrijven te stimuleren om anders te reizen op het traject A12 tussen Arnhem en de Duitse grens. Het project is onderdeel van Slim & Schoon Onderweg, het regionale programma dat zich richt op een schonere en beter bereikbare regio.
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.