Opfleurdag in de wijk Stenfert wederom een groot succes

09 sep , 13:24 Nieuws
opfleurdag in de wijk stenfert wederom een groot succes 07 09 2024 1
DIEREN - Zaterdag 7 september stond in het teken van de jaarlijkse opfleurdag in de wijk Stenfert, aan de Mgr. Dr. Nolensstraat in Dieren. Onder de vlag van "Samen Stenfert" was ook deze editie weer een groot succes.
Om 09:00 uur verzamelden vrijwilligers zich bij de Evangelische Kerkgemeenschap in de Mgr. Dr. Nolensstraat. De voorzitter van "Samen Stenfert" verwelkomde de aanwezigen en trakteerde hen op koffie en iets lekkers. Vervolgens gaf hij het woord aan wethouder Gea Hofstede van de gemeente Rheden. "Ik ben verrast door de grote opkomst van vrijwilligers vandaag," zei Hofstede. "Het is prachtig om te zien hoe jullie gezamenlijk de wijk een opknapbeurt geven. Dit draagt bij aan zowel de leefbaarheid als de saamhorigheid. Ik wens jullie veel succes!"
Na de openingswoorden verspreidden de vrijwilligers zich door de wijk, gewapend met aanhangwagens, bakfietsen en kruiwagens. Ze haalden allerlei overtollige spullen op, zoals oude bankstellen, tuinmeubilair, kapotte speeltoestellen, schuttingen, vloerkleden en ander grofvuil. Bij het verzamelpunt werden de spullen gesorteerd; elektrische apparaten, metalen en ander afval dat niet bij het restafval hoort, werd apart gehouden. Gemeentewerker Freddy van der Lee meldde later dat er maar liefst 80 m3 restafval en 6 m3 puin was ingezameld. Dankzij de hulp van de vrijwilligers konden ongeveer 100 tuinen in de wijk weer een stuk netter worden gemaakt.
De organisatie van de opfleurdag sprak haar dank uit aan de sponsors die bijdroegen aan het succes van de dag, waaronder Bakkerij Het Goede voor de broodjes, Garage Van Delft voor het beschikbaar stellen van een bus, Gerritsen Banden voor de aanhanger en de EGD voor de gastvrijheid, koffie en het gebruik van de faciliteiten. Daarnaast werd de inzet van buurtbewoners, vrijwilligers, de gemeente Rheden, Vivare, Incluzio en vele anderen zeer gewaardeerd.

Meer foto's:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.