Speeltuin 't Akkertje in Velp-Zuid officieel geopend

19 mei , 12:39 Nieuws
speeltuin het akkertje in velp zuid officieel geopend 18 05 2024 1
VELP – Na een flinke renovatie is speeltuin 't Akkertje, gelegen aan de Dr. Van der Feltzlaan, op zaterdag 18 mei 2024 feestelijk heropend. Onder grote belangstelling vond de officiële opening plaats, waarbij initiatiefnemer Mark Wolffensperger en wethouder Ronald ter Hoeven het voortouw namen.
In zijn welkomstwoord prees wethouder Ronald ter Hoeven de inzet van drie heren: David de Boer, Patrick van der Horst en Mark Wolffensperger. "Hun doorzettingsvermogen en inzet zijn bewonderenswaardig," aldus de wethouder. "Na drie jaar van plannen, goedkeuringen en samenwerking met diverse instanties en de gemeente Rheden, is dit prachtige resultaat tot stand gekomen."

Nieuwe Voorzieningen

De speeltuin heeft een uitgebreide opknapbeurt ondergaan en biedt nu nieuwe speelvoorzieningen zoals:
  • Een kunstgras trapveldje voor sportieve activiteiten.
  • Een grote schommel voor jong en oud.
  • Een geasfalteerde stepbaan die speciaal is ontworpen voor kinderen tot 12 jaar. Deze pumptrack heeft lichte golven, kinderen op stepjes en loopfietsen kunnen hierop rond crossen.
  • Een waterpompspeeltoestel dat voor veel speelplezier en waterpret zorgt.

Feestelijke Opening

Bij de feestelijke opening overhandigde wethouder Ter Hoeven diverse spellen, waaronder outdoor kubb, een behendigheidsspel en het populaire spel Weerwolven. Vervolgens werd de speeltuin officieel geopend door samen met Mark Wolffensperger het waterpompspeeltoestel in werking te stellen. "Blijf vooral genieten van deze middag," riep de wethouder op, "er is volop fruit, ijs en drinken voor iedereen. Leden van Sport Rheden en Incluzio begeleiden de kinderen met diverse clinics."
De belangstelling was groot: ongeveer 60 kinderen en ouders waren aanwezig en werden bij aankomst getrakteerd op een gratis ijsje, evenals vers fruit zoals appels, bananen en snoeptomaatjes.

Een aanwinst voor de Buurt

Speeltuin 't Akkertje is een openbare speeltuin beheerd door een stichting en ingesloten door de Dr. Van der Feltzlaan, Adriaan Pauwstraat, Casper Fagelstraat en Paulus Buijsstraat. Hoewel een deel van de omliggende wijk gesloopt zal worden, blijft de speeltuin behouden als een waardevolle speel- en ontmoetingsplek voor de buurt. De speeltuin is overdag open en inmiddels genieten veel kinderen en ouders van de nieuwe voorzieningen.

Veiligheid en Toezicht

Om de speeltuin een aangename plek te houden, wordt deze in de avonduren afgesloten. Er is veel toezicht, wat zorgt voor een gemoedelijke sfeer met relatief weinig overlast van hangjongeren, vervuiling en geluidsoverlast.
Veel plezier in speeltuin 't Akkertje!

Klik op de bovenste foto voor meer foto's.

Het nieuws
van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl
bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.