Tieners overheersen op Open NK Schaken 2024

02 aug , 9:39 Nieuws
tieners beheersen open nk schaken 2024 1

VELP – Vele tieners speelden mee in het Open NK Schaken in Velp, en ze domineerden ook voor een groot deel het toernooi. De zestienjarige Arthur de Winter stond van het begin tot het eind bovenaan en won het toernooi ook.
Toen zijn naaste concurrent Thomas Beerdsen in remise berustte tegen de (eveneens jonge) Duitser Jakob Weidemann deed De Winter hetzelfde tegen Nick Maatman en was hij niet meer in te halen.
De Winter had al tweemaal eerder zeer goed gespeeld in het Open NK. Een grotere verrassing was de derde plaats van Rik van Rootselaar, een tot nog toe vrijwel onbekende zeventienjarige schaker uit Hillegom. Van Rootselaar sloot vandaag een uitstekend toernooi af met een gedegen overwinning op Roger Labruyere.
Omdat de hoogste drie borden in remise eindigden, klom grootmeester Koen Leenhouts nog naar een gedeeld vierde plaats met 6 punten via een spectaculaire zege op Luuk Baselmans.

Uitslagen ronde 9:

IM Maatman-IM De Winter remise
GM Beerdsen-Weidemann (DUI) remise
GM Hausrath (DUI)-IM Buckels (DUI) remise
Van Rootselaar-Labruyere 1-0
GM Leenhouts-FM Baselmans 1-0
Ritzerveld-FM De Boer 0-1
FM Slagboom-Kazarjan 1-0
IM Grooten-FM Odendahl remise
Bakija-Van Foreest 0-1 (reglementair)
Sarbalia (IND)-FM Hilwerda remise

Eindstand aan kop:

1. De Winter 7½
2. Beerdsen 7
3. Van Rootselaar 6½
4. Maatman, Weidemann, Hausrath, Buckels, Leenhouts, De Boer 6

Meer fotos:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.