INGEZONDEN: Echt doen hoor!

Foto: T.G.N. de Molen

INGEZONDEN – Door de Corona zijn de bewegingsmogelijkheden erg beperkt. De lontjes worden korter en het gaat er op de korte termijn echt niet leuker op worden. Ook kan kerstmis niet met familie en vrienden doorgebracht worden. In heel Europa een strenge Lock down.

Het romantische reisje naar Parijs kan ook niet doorgaan. Je had ook zo graag de Eiffeltoren nog een keer gezien. Dat mooie grote stalen bouwwerk en dan die hoogte. Toch zo’n 300m hoog.

Er is echter een geluk bij een ongeluk.

Om een indruk van de hoogte te krijgen kun je tegenwoordig naar Angerlo. In windpark de Bijvanck staan er nu windmolens met een hoogte van 175m. Maar liefst 4 stuks. Er zal wel gezegd zijn dat ze in de omgeving ingepast zouden worden. Net zoals in de rest van Nederland zijn ze geplaatst onder groot protest en net zoals in de rest van Nederland zonder resultaat. Ik ben er langs gereden. Misschien valt het mee en maak ik me druk om niets. Beangstigend de impact van die dingen op het open gebied en met name op de bewoning daar.

Dat gaat in Spankeren, bij Dieren Noord Oost en Laag Soeren ook gebeuren. Sterker nog, een nog grotere impact!

Die worden 240m hoog en kunnen volgens de laatste berichten zonder problemen geplaatst worden. Dit is vastgesteld in een onderzoek van Abe Veenstra. Werkelijk onbegrijpelijk. De zichtlijnen die zo van belang zijn voor de Rhedense landgoederen zijn niet belangrijk voor de landgoederen De Bockhort in Spankeren en De Gelderse Toren. Het fantastische uitzicht van bewoners ook niet.

Dat de zichtlijnen van Middachten al verpest zijn door Angerlo en die bij de vuilverbranding is men vergeten. Ook op de Veluwe is de natuur belangrijker dan de natte, nieuwe natuur van het Soerense Broek. De beschermde Wespendief in het buitengebied van Spankeren telt niet meer mee en de bewoners al helemaal niet. Abe Veenstra, ik heb geen vertrouwen in je onderzoek. Sorry.

Toen ik er 23 December in Angerlo was zat het hele grasland vol met ganzen. Tientallen en echt niet gefotoshopt!!!! Dat zijn dezelfde vogels als in Spankeren. Die tellen ook niet mee!!

Bewoners van Spankeren, Dieren Noord Oost en Laag Soeren ga op een regenachtige kerstdag eens in Angerlo kijken. Als u dat doet dan bent u meteen van de partij om bezwaar te maken. Dan ziet u de impact op uw leefomgeving.

Advies:

Raadsleden van de gemeente Rheden. Ik doe een oproep. Ga eens kijken en vorm uw eigen mening. Fiets dan nog een keer naar de Broekdijk. Dit heeft u eerder gedaan. Ik weet zeker dat u gaat zeggen: Ik wil niet meegewerkt hebben aan die waanzin van windmolens in Spankeren.

Echt doen hoor!

Ingezonden door: T.G.N. de Molen

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen