Bijeenkomst in de Oase voor vrijwilligers die zwerfafval rapen

Foto: rheden.nieuws.nl

GEMEENTE RHEDEN – Op 9 februari is er weer een informatiebijeenkomst van gemeente Rheden aangaande zwerfafval, dit maal in de Oase aan het Ericaplein te Dieren. Iedereen is welkom. Graag aanmelden via e-mail op [email protected] vóór 4 februari 2023.

Zwerfafval

Zwerfafval is landelijk een groot probleem waar we helaas ook in onze gemeente mee te kampen hebben. Zwerfafval is een complex probleem, het opruimen arbeidsintensief en de kosten zijn derhalve hoog. Hoewel het onderwerp hoge prioriteit heeft binnen gemeente Rheden, kunnen we het zwerfafval alleen significant verminderen wanneer dit een gedeelde inspanning is, dus samen met de inwoners.

Vele handen maken lichter werk. Daarbij hebben inwoners vaak beter zicht op probleemlocaties in hun directe omgeving en de onderliggende oorzaken. Vanuit dat oogpunt zet gemeente Rheden zich in om de samenwerking tussen de gemeente en haar inwoners te optimaliseren zodat er grotere stappen gezet kunnen worden met oog op preventie.

Wat gemeente Rheden reeds doet:

  • Voorlichting op scholen
  • Gebiedsadoptie voor scholen en verenigingen
  • Uitgifte van opschoonsetjes aan inwoners die een helpende hand willen bieden
  • Oever adoptie programma en deelname aan de werkgroep Schone IJssel oevers
  • Afvalbak adoptie programma
  • Monitoring
  • Organisatie Landelijke opschoondag (maart) en World Cleanup Day (september)
  • Onderhoud zwerfafval via groenbeheer

De informatieavond “zwerfafval” wordt 1 x per kwartaal gehouden, steeds in een ander deel van de gemeente. De avond is voor iedereen toegankelijk en bedoeld voor inwoners die zich betrokken voelen bij de problematiek en een helpende hand willen bieden. Op de informatieavond lichten de organisatoren toe wat er vanuit de gemeente reeds wordt gedaan en hoe zij graag zouden samenwerken met inwoners om het probleem te verminderen.

Vrijwilligers die binnen de gemeente reeds bekend zijn, ontvangen een persoonlijke uitnodiging voor deze avond. De organisatoren hopen echter zoveel mogelijk inwoners te bereiken en uiteindelijk te stimuleren om ook een helpende hand te bieden. Ze probeert daarom het onderwerp gedurende het jaar onder de aandacht te houden door middel van organisatie van verschillende evenementen en publicaties in lokale media en op Social Media.

Iedereen is dus welkom. Echter, de organisatie vraagt de mensen wel zich van te voren even aan te melden via [email protected] met oog op de locatie en catering.

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen