Open Monumentendag op zondag 10 september in de Torckschool Rozendaal

Foto: rheden.nieuws.nl

ROZENDAAL – Na een jaar verbouwen en klussen start een nieuw muzikaal seizoen en een nieuw schooljaar in de Torckschool in het Beekdal. De Koninklijke Rosendaalsche Kapel en Lophi hebben gezamenlijk de binnenkant van het gebouw eigen gemaakt na een grondige verbouwing en verduurzaming uitgevoerd door het Geldersch Landschap en Kasteelen.

Dit moment willen ze vieren en met u delen

Tijdens de Open Monumenten Dag op zondag 10 september 2023 is het gebouw voor publiek toegankelijk van 10.00 tot 17.00 uur. De gehele dag is er een tentoonstelling te bewonderen over de historie van de Koninklijke Rosendaalsche Kapel (inmiddels 165 jaar!), over het gebouw de Torckschool zelf en over Lophi, de school die nu in het gebouw is gehuisvest. En uiteraard kunt u dan veel meer zien van het gebouw zelf, dan alleen de prachtige monumentale buitenkant. Ook de binnenkant met z’n authentieke houten gewelf is de moeite waard!

Daarnaast zijn er verschillende activiteiten, waaronder een concert van het harmonie-orkest van de KRK van 14.00 tot 15.30 uur. Bij mooi weer musiceren ze buiten, bij slecht weer binnen. Na het optreden vindt een openingsceremonie plaats. Wilt u meer weten over de Koninklijke Rosendaalsche kapel dan kunt u kijken op de website www.rosendaalschekapel.nl of op Facebook: www.facebook.nl/krkrozendaal.

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen