Van Voorthuijsenstraat Velp tegen verkoop woningen aan hedgefonds George Soros

Foto: Hester Hop

DE STEEG/VELP – Namens de bewonerscommissie heeft Jan Hop als voorzitter afgelopen dinsdagmiddag 251 handtekeningen tegen de verkoop van sociale woningbouwwoningen aan wethouder Nicole Olland aangeboden. In een kort gesprek kwamen diverse onderwerpen aan bod.

De bewonerscommissie werd door Vivare geacht ook de voor hen bestemde handtekeningen aan mw. Olland te overhandigen, maar heeft er duidelijk voor gekozen die handtekeningen ook daadwerkelijk zelf aan Vivare aan te bieden, zodra hen daar mogelijkheid toe geboden wordt;

De bewonerscommissie heeft aangedrongen op verder overleg op korte termijn met alle betrokken partners in het voorgenomen verkoopproces.

In de gemeente Arnhem spelen er soortgelijke situaties van verkoop van sociale woningbouw. De wethouder daar, dhr. G. Elfrink, maakt zich hard tegen verkoop.

De bewonerscommissie heeft de ontmoeting ervaren als een open gesprek, met een luisterend en belangstellend oor van de wethouder. Het was een kort onderhoud van een kwartier, waarin een kort, krachtig en open gesprek.

Wethouder Olland heeft toegezegd voor het einde van deze week te antwoorden op de vragen, die aan het college van B&W zijn gesteld tijdens het politiek café van 13 mei.

De handtekeningen werden vergezeld door een brief waarin uitleg over de herkomst en reden van de handtekeningenactie werden gegeven, klik HIER om deze te bekijken.

Kijk voor eerdere publicaties op:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen