RTV Rheden Rozendaal komende 5 jaar dé lokale omroep van gemeente Rheden en Rozendaal

11 nov 2015, 20:59 Nieuws
microfoon cogdogblog fotercom cc by
GEMEENTE RHEDEN/ROZENDAAL – De gloednieuwe lokale omroep RTV Rheden Rozendaal heeft woensdagavond bekendgemaakt dé nieuwe lokale omroep van de gemeente Rheden en Rozendaal te zijn.
De nieuwe omroep, bestaat onder andere uit meerdere voormalige vrijwilligers van M-FM, de omroep die de afgelopen 10 jaar de zendfrequentie in handen had. RTV Rheden Rozendaal geeft aan woensdagochtend een brief te hebben ontvangen van het Commissariaat van de Media waarin aangegeven wordt dat RTV Rheden Rozendaal voor de komende 5 jaar het stokje over kan nemen.
Beide gemeentes hadden in oktober al aangegeven in een advies naar het Commissariaat van de Media, een voorkeur te hebben voor RTV Rheden Rozendaal.
Op de Facebookpagina van RTV Rheden Rozendaa l wordt het volgende gemeld:
“We hebben goed nieuws! Het Commissariaat voor de Media heeft ons vandaag laten weten dat we de komende vijf jaar mogen gaan uitzenden in de gemeenten Rheden en Rozendaal.
Het advies van de gemeenteraden van Rheden en Rozendaal om voor RTV Rheden Rozendaal te kiezen is door het Commissariaat voor de Media overgenomen. Dit betekent dat we kunnen beginnen.
We zijn al druk bezig met de voorbereidingen en we hopen zo snel mogelijk te kunnen gaan uitzenden op radio en televisie en natuurlijk gaan we ook op internet aan de slag.”
Het besluit van het CvdM gaat per direct in en dit betekent dat M-FM nu officieel niet meer mag uitzenden.
De nieuwe omroep bedankt iedereen die haar de afgelopen tijd gesteund heeft.
Kijk voor eerdere publicaties over dit onderwerp op:
Publicatie van Omroep Gelderland:
rtv rheden rozendaal