Week van de begraafplaats ook in Rheden

27 mei 2016, 17:57 Nieuws
2015 09 12 bergweg rk begraafplaats velp 006
rheden.nieuws.nl, Theo Jansen
De algemene begraafplaatsen van de gemeente Rheden doen ook dit jaar mee aan de landelijke ‘Week van de Begraafplaats’. Het thema van de week is: ‘Verborgen tuinen van Nederland’.
Een goede gelegenheid om een begraafplaats te bezoeken en zelf te ervaren dat veel begraafplaatsen een groene oase van rust zijn.
Donderdagavond 2 juni van 19.00 uur tot 21.00 uur kunnen belangstellenden onder begeleiding van één van de medewerkers een wandeling maken door het verborgen natuurschoon van de Begraafplaats en Gedenkpark Heiderust.
Op zaterdag 4 juni tussen 13.00 en 16.00 uur zijn belangstellenden welkom op het oudste gedeelte van de Algemene Begraafplaats aan de Harderwijkerweg 3a in Dieren.
Medewerkers van het team Begraafplaatsen laten met behulp van (oude) attributen zien hoe er vroeger werd begraven en hoe dat nu in zijn werk gaat. Ook worden er tijdens korte rondleidingen wetenswaardigheden over oude graven en de daarin begraven mensen met u gedeeld. Daarnaast kunt u het veld met nieuw uit te geven (urnen)graven bekijken.
Tijdens de landelijke ‘Week van de begraafplaats’ worden er diverse activiteiten georganiseerd op de verschillende begraafplaatsen van de gemeente Rheden.
Zaterdag 28 mei start de ‘Week van de begraafplaats’ met een herinneringsbijeenkomst en kunnen nabestaanden gezamenlijk een mooi bloemstuk maken. Deelname aan deze activiteiten is uiteraard kosteloos. Zie http://rheden.nieuws.nl/nieuws/77396/dierbare-herdenken-op-begraafplaats-en-gedenkpark-heiderust/