Reinier van den Berg over duurzaamheid en klimaatverandering

Foto: gemeente Rheden

DE STEEG – Meer dan 35 lokale en landelijke bedrijven doen mee aan de Schooldag van de duurzaamheid. Voor al deze bedrijven vond afgelopen donderdag een partnerbijeenkomst plaats.

Partnerbijeenkomst

Op donderdag 22 september was er een informatieve bijeenkomst in restaurant Het Koetshuis van Landgoed Rhederoord. Tijdens deze bijeenkomst is er een korte film getoond met beelden van het Mobiele Planetarium en beelden van instructiefilmpjes voor de leerlingen. Ook weerman Reinier van den Berg was aanwezig. Hij vertelde op zijn eigen enthousiasmerende wijze over duurzaamheid en klimaatverandering op aarde.

Activiteiten

De aanwezigen kregen alvast een voorproefje van een van de activiteiten die de kinderen gaan doen op 10 oktober. Op deze dag gaan leerlingen van 16 basisscholen (100 klassen) in de gemeente Rheden spelenderwijs aan de slag om te leren wat duurzaamheid betekent. De Schooldag van de duurzaamheid wordt voor het eerst in Nederland georganiseerd.

Nicole Olland

Initiatiefneemster van de Schooldag van de duurzaamheid, wethouder Nicole Olland: “Het is bijzonder dat zoveel bedrijven middelen, diensten en/of producten beschikbaar stellen voor deze Schooldag van de duurzaamheid. Het kan niet anders of het moet een geweldige dag worden op maandag 10 oktober. Een dag waarop veel kinderen in de gemeente Rheden de wereld een stukje leuker, eerlijker en schoner maken.”

Kijk voor meer informatie op www.schooldagvandeduurzaamheid.nl

Lees ook:

http://rheden.nieuws.nl/nieuws/85330/schooldag-duurzaamheid-gaat-verfrissende-doedag-worden/
http://rheden.nieuws.nl/nieuws/85019/climate-clicker-gestart/
http://rheden.nieuws.nl/nieuws/83948/landelijke-primeur-schooldag-van-de-duurzaamheid/
http://rheden.nieuws.nl/nieuws/86212/hoe-groot-of-hoe-klein-je-bijdrage-hij-doet-ertoe/

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen