Informatie- en ontmoetingsavond over dementie

10 mrt 2017, 13:19 Nieuws
dementie
DIEREN - Dinsdagavond 21 maart 2017 is er in Intermezzo in Dieren een informatie- en ontmoetingsavond over hulp en ondersteuning bij dementie

Hoe kom ik aan de juiste hulp en ondersteuning als er sprake is van dementie?

Voor mensen met dementie die thuis wonen is zorg en ondersteuning door mantelzorgers en andere naasten onmisbaar. Maar om die zorg te kunnen volhouden zal op den duur ook extra ondersteuning nodig zijn. Denk aan hulp bij het huishouden, thuiszorg, dagbesteding, aanpassingen in huis etc.
Welke hulp is dan beschikbaar? Wanneer kom je ervoor in aanmerking? Waar kan die hulp aangevraagd worden? Met welke regelingen krijg je te maken?
Een panel bestaande uit een Wmo-consulent van de gemeente Rheden, een casemanager en een onafhankelijk cliëntadviseur van Zorgbelang, zal deze avond meer duidelijkheid verschaffen over deze vaak ingewikkelde regelingen.
De avond is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de omgang met dementie in het dagelijks leven. De toegang is gratis. Aanvang 19.00 uur, inloop vanaf 18.45 uur, einde ca 20.30 uur. Adres van Intermezzo is Harderwijkerweg 1 in Dieren.
Meer informatie via MVT Rheden/Rozendaal: 026 – 3707070 of per mail: [email protected] .
Deze avond wordt georganiseerd door Alzheimer Nederland afd. Arnhem e.o., Attent Zorg en Behandeling , Buurtzorg en STMG.