Geef uw mening: Online enquête over wegafsluiting Posbank

12 okt , 5:27 Nieuws
enquete afsluiting posbank rheden gemeente rheden
gemeente Rheden
REGIO - In de afgelopen zomermaanden zijn de wegen naar het Nationaal Park de Veluwezoom en de Posbank gedeeltelijk afgesloten geweest voor gemotoriseerd verkeer. Sinds 1 september zijn deze wegen alleen nog in de weekenden en op feestdagen afgesloten. Om een goed beeld te krijgen van hoe deze maatregel wordt ervaren door zowel bezoekers als inwoners van de gemeente Rheden, starten de gemeenten Rheden, Rozendaal en Natuurmonumenten een online enquête.

Enquête

Deze enquête is vanaf vrijdag 11 oktober tot en met vrijdag 25 oktober beschikbaar op de website meedenkeninrheden.nl. Uw mening is van groot belang, omdat de resultaten zullen bijdragen aan toekomstige beslissingen over de toegankelijkheid van het gebied.

Wat willen gemeenten Rheden, Rozendaal en Natuurmonumenten weten?

De enquête richt zich op de impact van de wegafsluitingen op uw bezoek aan het Nationaal Park de Veluwezoom/Posbank en de omliggende gebieden. Ook als inwoner van de gemeente Rheden willen we graag weten of de afsluiting invloed heeft gehad op uw dagelijks leven. Heeft u bijvoorbeeld hinder ondervonden bij het bezoeken van het gebied, of heeft u juist voordelen ervaren van de rust en veiligheid in het gebied? Uw antwoorden helpen bij het maken van weloverwogen keuzes voor de toekomst.

Waarom deze afsluitingen?

De wegafsluitingen zijn bedoeld om een betere balans te vinden tussen natuurbehoud en recreatie in het gebied. Door de Posbank in de drukke zomerperiode en nu ook in de weekenden te sluiten voor gemotoriseerd verkeer, willen de gemeenten en Natuurmonumenten de natuur beschermen en zorgen voor een rustigere en gezondere omgeving voor bezoekers. Dit heeft echter geleid tot kritische reacties, zoals te lezen is in een recent artikel op Rheden.nieuws.nl, waar inwoners hun zorgen uiten over de toegankelijkheid en de mogelijke nadelen voor de lokale gemeenschap.

Uw mening telt!

Het invullen van de enquête is eenvoudig en volledig anoniem. Het kost slechts een paar minuten van uw tijd. De resultaten zullen na afloop van de enquête worden gedeeld via meedenkeninrheden.nl, zodat iedereen inzicht krijgt in de bevindingen.

Laat uw stem horen en help mee bij het vormgeven van de toekomst van het Nationaal Park de Veluwezoom en de Posbank!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.