Wijnkelder en Tuinmanswoning Kasteel Rosendael voor het eerst opengesteld tijdens Open Monumentendag

15 sep , 10:48 Nieuws
wijnkelder en tuinmanswoning kasteel rosendael voor het eerst opengesteld tijdens open monumentendag 14 09 2024 1
ROZENDAAL – Op zaterdag 14 en zondag 15 september 2024 was tijdens de Open Monumentendag de unieke wijnkelder onder de tuinmanswoning aan de Kerklaan 4 van Kasteel Rosendael te bezichtigen. Daarnaast konden bezoekers genieten van de prachtige tuin, onderhouden door de inmiddels gepensioneerde tuinman van het kasteel.
De woningen aan het begin van de Kerklaan staan bekend als “het eiland” en werden traditioneel bewoond door werknemers van Kasteel Rosendael, met name tuinlieden. De tuin van nummer 4, die grenst aan de grote kasteelvijver, was speciaal opengesteld voor het publiek. Onder de woning bevindt zich een oude wijnkelder, compleet met gemetselde bogen en spoelgoten die gevoed worden door de nabijgelegen beek.
Deze tuinmanswoning werd in het kader van het thema Routes, Netwerken en Verbinden gekozen, vanwege de bijzondere waterstelsels op het landgoed. De beken die ontspringen op het landgoed vormen een netwerk van vijvers, waarbij de Rosendaalsebeek onder en langs de woningen loopt en uitkomt in het beschermde beekdal.
De belangstelling voor deze eerste openstelling was groot, met ongeveer 90 bezoekers op de zaterdag. Voor wie het gemist heeft, is er op zondag 15 september nog de kans om tussen 11.00 en 17.00 uur de kelder en de tuin te bezichtigen. Let wel, de woningen zelf zijn niet toegankelijk voor bezoekers.

Meer foto's:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of Wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.