Auto tegen boom in Velp: bestuurder naar ziekenhuis, hond naar opvang

19 mei , 12:30 Politieberichten
auto tegen boom in velp bestuurder naar ziekenhuis hond naar opvang 19 05 2024 1
VELP – Op zondagochtend 19 mei vond er een ernstig ongeval plaats op de Zutphensestraatweg in Velp. Rond 10:00 uur werden de hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, gealarmeerd na een melding van een auto die tegen een boom was gereden.

Oorzaak

De automobilist verloor door nog onbekende oorzaak de controle over het stuur, waardoor het voertuig tegen een boom tot stilstand kwam. De exacte oorzaak van de aanrijding wordt momenteel onderzocht door de politie.

Hulpdiensten snel ter plaatse

De hulpdiensten waren snel ter plaatse, waaronder de brandweer en het traumateam dat per helikopter werd ingevlogen. Aanvankelijk werd gedacht dat de bestuurder bekneld zat, maar dit bleek niet het geval te zijn. De man kon zelfstandig het voertuig verlaten. Hij werd echter direct door het traumateam nagekeken en vanwege de ernst van zijn verwondingen met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Door het ongeval was er 1 rijstrook tijdelijk afgesloten zodat de hulpdiensten hun werk konden doen.

Hulp voor de hond

Naast de bestuurder bevond zich ook een hond in het voertuig. De dierenambulance werd ingeschakeld om voor het dier te zorgen. Voor zover bekend raakte de hond niet gewond en is hij meegenomen voor verdere opvang.

Voertuig weggesleept

Een berger heeft uiteindelijk de beschadigde auto meegenomen. De politie zet het onderzoek voort om de oorzaak van het ongeval te achterhalen.

Klik op de bovenste foto voor meer foto's.

auto tegen boom in velp bestuurder naar ziekenhuis hond naar opvang 19 05 2024 12
Het nieuws
van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl
bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.